Po devítiměsíční přestávce má nakročeno k obhajobě

Příznačně na Den nezávislosti byl v areálu Country golf clubu Střítež, který je koncipován jako poznávací cesta po Spojených státech amerických, byl rozehrán letošní ročník CZECH PROMINIGOLF JM20 MASTERS v Adventure golfu, jehož součástí jsou i domácí šampionáty.

Po devítiměsíční přestávce má nakročeno k obhajobě

Po devítiměsíční pauze, jež byla zaviněna vleklým zraněním zápěstí pravé ruky, se ve startovním poli objevila i dvojnásobná vítězka US Masters, dvacetiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová. „Řekla jsem si, že zkusím tři dny před turnajem potrénovat a pokud to půjde, nastoupím. Nakonec jsem vše zvládla, i když ruka první den mírně pobolívala.“

I přes to dokázala Prokopová překonat v trénincích několikrát dosavadní nejlepší výsledek hřiště. „Dostat se na třicítku nebyl žádný problém. Pak jsem to stáhla postupně až na sedmadvacet, a to hned třikrát za sebou, ale to jsem věděla, že nemohu v žádném případě v turnaji zopakovat.“

První turnajová kola dala Olivii Prokopové za pravdu. „O tom, že moje mamka neudrží vedení po prvním kole, jsme byla přesvědčena, ale strašil mi Milan Sýkora, který po návratu na greeny hraje dobře.“

Nakonec se po osmi kolech, která byla započítána do otevřeného českého šampionátu, radovala z celkového vítězství Olivia Prokopová překvapivě před svým klubovým juniorským kolegou a největším překvapením turnaje, osmnáctiletým Jakubem Prchalem, před kterým výkonem 251 ran měla náskok dvaadvaceti ran. Na třetí příčce se umístila s odstupem dalších dvou ran Libuše Prokopová (všichni PGC JM20).

„Jsem moc a moc šťastná, že jsem vše zvládla, a to nemyslím vůbec výsledkově, protože v mé hře je spousta rezerv – přeci jen jsem hůl nedržela devět měsíců v ruce, ale mám na mysli to, že ruka téměř nebolela. Nyní budu průběžně celé léto trénovat, abych dokázala zvládnout podzimní US Masters a následné mistrovství světa. Snad to vyjde,“ doufá Olivia Prokopová.

V kategorii žen doplnila obě výše jmenované na stupně vítězů Taťána Krepsová (280 ran – GWC Rakovník).

V kategorii seniorů nad čtyřicet let se na stupně vítězů po čtyřech kolech postavili pouze domácí borci z Country golf clubu Střítež. Zlatý pohár pro vítěze bral po zásluze výkonem 145 ran Martin Krejčí, o druhou příčku svedli po výsledku 160 ran rozstřel nakonec úspěšnější Vladimír Novák s Lubošem Donnerem, jenž skončil bronzový.

Czech Masters bude dokončeno v Country golf clubu Střítež dalšími osmi okruhy z celkových šestnácti na Den díkůvzdání, tedy ve čtvrtek 26. listopadu 2015.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *