Olivia se chystá k návratu na greeny

Zatímco její klubové spoluhráčky byly na cestě z úspěšného tažení na US Open, měla nejúspěšnější světová hráčka adventure-golfové historie velmi napilno, protože se nejen připravovala na blížící se maturitu, ale účastnila se v Novém Strašecí i akce Českého rozhlasu „Region na cestách“.

Olivia se chystá k návratu na greeny

„Bylo to příjemné zpestření, protože už jsem měla učení až nad hlavu. Ráda se těchto akcí účastním, vždy se totiž setkám s příjemnými lidmi, kteří mají o náš sport zájem,“ usmívá se po dvou týdnech dnes již úspěšná maturantka.

„Před ústními zkouškami jsem byla snad ještě nervóznější, než jsem byla před posledním úderem na US Open 2011. Však jsem to komisi také řekla. Nakonec jsem ale všechny zkoušky více než úspěšně zvládla a oddychla jsem si.“

Prokopová úspěšně absolvovala i přijetí na VOŠ ČUS – obor management sportu – a zvládá i rehabilitaci dlouhodobě zraněného zápěstí pravé ruky a už se pomalu chystá k návratu na greeny. „Ruka sice ještě trochu bolí, ale už je to daleko lepší, než to bylo loni na podzim. Nyní mne ještě čekají v Praze asi dvě návštěvy u fyzioterapeutky Aleny Zapletalové a od července bych snad mohla začít pomalu trénovat, protože mám v plánu jak červencové české turnaje, tak i podzimní US Masters a mistrovství světa, které jsem loni už musela vynechat. Na ambice se mi raději ani neptejte, protože jedinou současnou ambicí je, abych turnaje vůbec odehrála. Ale už se moc těším.“

Příští rok by už ale mohl být z pohledu české reprezentantky mnohem ambicióznější. „Uvidíme, jak to bude se zraněnou rukou. Každopádně jsem si už opět vyjednala individuální studijní plán, abych mohla trénovat co nejvíce. Podařilo se mi také sestavit výbornou sestavu jak na US Open 2016, kterou budou tvořit sparing-partnerky Táňa Krepsová s mamkou a kouč Milan Sýkora, i pro US Masters 2016, kam jsem domluvena s Markem Špidrou,“ pochvaluje si Olivia a okamžitě se smíchem dodává: „Tedy jestli budu vůbec nominována, protože táta podepsal na jaře s promotérem US PMGA Tour Bobem Detwilerem novou smlouvu o exkluzivním zastoupení pro Českou republiku a má tím pádem jako jediný právo nominovat české hráče a hráčky k US Masters, US Open a dalším turnajům na území USA, které se konají pod hlavičkou US PMGA.“ (viz článek Česko a USA uzavřely kontrakt – http://www.oliviaprokopova.com/cz/novinky/?aktualitaId=318)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *