Užila si dvě hodiny volna

 Po více než týdnu intenzivního tréninku v jihokarolínském Myrtle Beach na letošní ročník US Open v Adventure golfu čekala na patnáctiletou hráčku Putt-golf clubu STARLIFE Olivii Prokopovou a její doprovod sladká odměna.

Užila si dvě hodiny volna

„Dostali jsme po deseti dnech tréninků dvě volné hodiny. Šli jsme tedy na půl hodiny do místního bazénového centra, kde jsme odpočívali na kruzích na takzvané líné řece. Na další půlhodinu jsme zašli padesát metrů k oceánu. Tam jsme se na pár minut dokonce ponořili do vln.,“ pochvaluje si Olivia Prokopová.

Od té chvíle ale už uběhly další tři tréninkové dny. „Neustále pilujeme takzvané esovky a každý den sehrajeme osm okruhů. Přesně takový bude i počet turnajových kol.  Já mám zatím denní průměry 33,125 – 33,142 – 32,250, Vašek Leitner 36,750 – 36,857 – 37,125.

Já jsem se dnes dostala v jednom kole dokonce na 28 úderů, což je nový ženský rekord hřiště a jen úder za rekordem mužským. Ale to vůbec nic neznamená. Důležité bude udržet vyrovnanost. Když se ptáte na cíle, musím říct, že úplně konkrétně jsme je ještě nestanovili. Ráda bych ale vyhrála kategorii žen a dostala se znovu do desítky mezi profesionály bez rozdílu pohlaví. Na to ale budu muset ještě pořádně zabrat. Myslím, že vítězný průměr by se tu mohl pohybovat kolem 31 úderů, plus mínus půl úderu.“

Václav Leitner si i přes dosavadní značně horší průměr staví před sebe ještě smělejší cíl. „Chci skončit do páté příčky,“ říká lakonicky, aniž by hnul brvou, z čehož není patrné, zda své prohlášení myslí vůbec vážně. „Pokud se mi to nepovede, na konci sezóny s hraním skončím,“ dodává pouze.

Kamila Elsnicová, Rakovnický deník

Popiska: Olivia si se svým teamem užívala dvě hodiny volna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *