Olivia Prokopová obhájila prvenství na US Open „BYLA TO SKVĚLÁ STORY….“

Těmito slovy okomentoval přípravu a průběh letošního US Open v Adventure golfu jeho vítěz Brad Lebo a neměl na mysli nikoho jiného, než patnáctiletou hráčku rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE Olivii Prokopovou.

Olivia Prokopová obhájila prvenství na US Open „BYLA TO SKVĚLÁ STORY….“

Ta dosáhla skutečně nevídaného úspěchu, když v kategorii žen obhájila nejen loňské prvenství z tohoto podniku, ale po triumfu na podzimní Turnaji mistrů dokázala, že právě ona je v současnosti královnou této minigolfové disciplíny, když legendě těchto Major turnajů – naturalizované Američance Astře Milane Stanwyck – „nadělila“ v osmi kolech neuvěřitelných 36 úderů.

Přesto odjíždí Olivia Prokopová z Myrtle Beach značně zklamaná. „Tomuto turnaji jsem podřídila půl roku života. Chtěla jsem nejen obhájit vybojované pozice mezi ženami, ale zvítězit i mezi muži profesionály!,“ rozbrečela se opět Prokopová a mezi slzami pokračovala. „Díky panu Změlíkovi a mému týmu jsem měla přípravu, jakou jsem si přála. Dlouho jsem sahala po vítězství, nebo alespoň po bedně, ale nakonec jsem o pouhé dva údery opět čtvrtá! Potřetí v životě! Přísahám, že jsem dřela jak mezek a neošidila jedinou maličkost. I táta mne dokonce chválil – snad poprvé v životě. On říká, že se nemám za co stydět, vždyť druhá Astra byla mezi profesionály až šestadvacátá, a že dobře ví – všimli si toho prý všichni, že jsem protahovala soustředění na údery a tak dále. Byl to boj s těmi nejlepšími z nejlepších a ještě do desáté příčky co jméno, to pojem této disciplíny. Ti muži to hrají každý den několik desítek let… Přesto mi to strašně mrzí… Už potřetí jsem šla v závěrečném flajtu a zase to nedotáhla… O tom se nedá vyprávět – prostě půl rok dřiny je vniveč…Já bych nebrala ani třetí místo, maximálně druhé…,“ nechce se Olivii příliš hovořit.

Ta si tak na vytouženou odměnu v podobě Jorkšírského teriera, kterou měla za vítězství vypsánu, počká minimálně do podzimního Turnaje mistrů či mistrovství světa. „Opět jsem odhodlána udělat pro vítězství vše, a to samozřejmě nejen kvůli štěněti. Jednou to snad přijít musí… Na vítězství v ženách jsem taky čekala několik let!“

My jen pro úplnost dodejme, že tréninkový partner Olivie Václav Leitner obsadil skvělou a popravdě řečeno nečekanou třináctou příčku. „Jsem rád, jestli jsem alespoň trochu Olivii pomohl k jejímu skvělému umístění, i když ona bude stejně s touto pozicí nespokojená. Samozřejmě, že jsem rád za své umístění, protože ho každý označuje za více než dobré. I proto se nyní rozhoduji, co se mnou bude dál. Dril, kterým ale trénuje Olivia, už nemohu ve svém věku vydržet. I tady jsem jel prakticky takzvaně na doraz. Je čas uvolnit po roce místo mladším…“

Kamila Elsnicová, Rakovnický deník

Olivia Prokopová přebírala šek za čtvrtou příčku mezi profesionály z rukou prezidenta USPMGA Boba Detwilera se smíšenými pocity.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *