Konkrétní cíl stanoví později

Již několikadenní přípravu na letošní US Open v Adventure golfu, které se opět koná v jihokarolínském Myrtle Beach, má za sebou patnáctiletá hráčka Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová.

Konkrétní cíl stanoví později

„Pořadatelé z US ProMiniGolf Association se po třech letech navrátili ke starému modelu, čili že se tento druhý nejvyšší Major turnaj koná na hřišti Hawaiian Pinneaple Beach, které je o něco náročnější, a to i z toho pohledu, že na něm není kousek stínu,“ svěřuje se do telefonu Olivia Prokopová a pokračuje.

„Toto hřiště je technicky těžší… Jak by řekl Marek Špidra: „Je to takové syrové… Tady to může napadat i největšímu plácalovi, ale taky to nemusí tomu nejlepšímu hráči vůbec dát…“ Prostě se tady dá zahrát jak 30 úderů, tak může být člověk rád i za 38 – 39 úderů v kole. To vše už jsme si před lety zažili. Pro nás je obrovská výhoda, že při tomto systému máme prakticky dvojnásobek času na přípravu… Rozvrhli jsme ji tak, abychom neopomněli vůbec žádnou maličkost. Táta nad plánem seděl celé odpoledne a vše nám zpracoval do různých tabulek. Na nás s Vaškem nyní je, abychom vše do puntíku splnili a pokusili se společně skončit příští víkend co nejvýše. Prozatím nemáme konkrétní cíl na umístění stanovený. Ten si vytýčíme, až budeme hrát tréninková kolečka. Zatím jen pilujeme deset hodin denně jednotlivé údery.“

Kamila Elsnicová, Rakovnický deník

Popiska: Olivia se radí se svým sparing-partnerem Václavem Leitnerem, kterým směrem míček co nejlépe poslat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *