Těžší bylo nakonec lehčí

 Čtrnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová se o následujícím víkendu zúčastní v čínském Kunmingu premiérového ročníku China Open v minigolfu a celý týden nám přináší pravidelné informace.

„Původně už jsem tento článek neměla psát já, ale táta. Avšak když se tady „rozkřiklo“, jaké je pořadí po prvním hracím dnu, je to jedno. Až do tohoto turnaje jsem totiž nikdy nevěděla, jak si v pořadí stojím, nikdy jsem nevyhledávala výsledkové tabule a vše jsem se dozvídala až na konci. Tady to prostě nejde. Organizátoři vše neustále hlásí v několika jazycích, navíc zde svítí obří výsledková tabule!

Prozradím tedy, že po prvních čtyřech z celkových osmi kol vedu o pět úderů před druhým a o osm úderů před třetím hráčem v pořadí.

Turnaj začal – jak jinak tady v Kunmingu – velkolepě. Všechny výpravy (nakonec jich bylo bezmála dvacet!!!) s celkovým počtem devadesáti pěti hráčů napochodovaly za svými vlajkonoši před tribunu, zazněly projevy organizátorů, jeden čínský hráč složil za hráče slib a nakonec jsem na podium šla i já, abych všechny společně pozdravila. To byla tréma!

Pak už jsme šli konečně na hru. Začínala jsem na těžším hřišti, kde se mi kupodivu celý den dařilo daleko lépe, než na tom lehčím. Zahrála jsem sice dvě trojky, ale navrch jsem přidala čtyři esa, takže výsledek 34 byl víc než slušný. Potom jsme s tátou zažili to co nikdy. Na lehčím hřišti jsem neudělala ani jednu v základním úderu, ale nepadlo ani jedno eso! Všechny míčky končily milimetry až centimetry vedle jamek! Vůbec si to nedokážeme vysvětlit a táta říká, že to musí doma podrobit s Markem Špidrou analýze. Naštěstí jsem nedala ani jednu trojku, takže z toho byla „udržovačka“ v podobě 36 úderů.

Po obědě a přelosování jednotlivých skupin jsem šla opět na to lehčí hřiště a situace se téměř shodovala. Jen s tím rozdílem, že jsem dala dvě esa, ale k tomu zase dvě trojky! Tedy opět 36! Přitom v tréninku jsem zde měla kolem 34 úderů. Poslední sobotní kolo jsem absolvovala na těžším hřišti a opět dvě trojky a čtyři esa, což zase znamenalo 34.

Vedu tedy! Jen jednou – na světovém šampionátu v Crazy golfu – se „profláklo“, že po prvním dnu vedu, a já to takzvaně „neustála“. Doufám, že tady to zítra nezopakuji a „ustojím to“.“

Olivia Prokopová, Kunming, Čína

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *