Talent ČSTV čeká náročná sezóna

I před začátkem hlavní části letošní sezóny má dvanáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu CONDOR Olivia Prokopová plný kalendář. Nejprve se ve studiu České televize zúčastnila natáčení televizního pořadu „Hřiště 7“.
„Tento pořad navazuje na loňské ocenění v anketě „Zlatý oříšek“, kde jsem se umístila mezi deseti oceněnými. Vysílat by se měl některou neděli v průběhu března,“ přibližuje Olivia.

Talent ČSTV čeká náročná sezóna

Krátce na to převzala v zasedací síni Krajského úřadu Středočeského kraje na slavnostním vyhlášení druhého ročníku ankety „Sportovní talent SKS ČSTV 2007“ z rukou předsedy ČSTV Ing. Vladimíra Srba pamětní plaketu, která byla určena pro desítku nejlepších z celkového počtu více než padesáti šesti tisíc registrovaných sportovců do osmnácti let.
„Jsem moc šťastná, že jsem loňské umístění mezi deseti nejlepšími obhájila. Určitě je to pro mne povzbuzení a také výzva do další náročné přípravy na letošní rok,“ hledí směrem k letošním turnajům Olivia Prokopová.

A právě turnajový kolotoč začal pro Prokopovou v uplynulém týdnu v rakouském Garstenu, kam odcestovala se svým trenérem pro takzvané evropské povrchy Josefem Vozárem.
„Již ve středu se konal turnaj určený pouze pro juniory a žáky – 16. Int. Schüler und Jugendturnier. Nejlépe si v něm během čtyř okruhů vedla právě Olivia, která zvítězila ve své kategorii žákyň o deset úderů před domácí Jenifer Helm. Navíc zahrála i absolutně nejlepší výsledek 93 úderů a porazila tak i všechny starší hráče a hráčky. Tento výkon je o to obdivuhodnější, jelikož jej Olivia dosáhla pouze po třech hodinách tréninku,“ rekapituluje Vozár.
Ve čtvrtek se pak v garstenské hale konal 1. Int. Preis der Marktgemeinde Garsten, který byl rozdělen pouze do dvou kategorií – muži a ženy. Olivia Prokopová se neztratila ani v tomto turnaji, když obsadila skvělé čtvrté místo s průměrem 22,66 úderů.

„V sobotu a v neděli byl na programu již 18. Int. PSV Hallentrophy a početná česká družina si letos na tomto turnaji připsala jediné vítězství, o které se opět postarala Olivia, jež zvítězila v kategorii žákyň před domácí Jenifer Helm o jeden úder. Umístila se i v kategorii juniorů, kde s průměrem 24,00 obsadila bronzovou příčku,“ doplňuje dosažené výsledky Josef Vozár, který v kategorii mužů získal bronzovou pozici.
„Byl to perfektní týden. Jsem ráda, že jsem se dokázala oproti loňsku výrazně zlepšit, i když se na tyto povrchy nespecializuji. Letos bych se ale ráda probojovala na Mistrovství světa juniorů v Budapešti i na těchto evropských površích, proto v mnohém přizpůsobujeme tréninkový i turnajový plán,“ hodnotí rakouské vystoupení Olivia Prokopová.
A co tedy rakovnickou hráčku letos čeká? „Je toho skutečně moc. Ještě nyní bych měla vyjet na jeden halový turnaj do Vídně, pak devítidenní soustředění v Holešově a republikový turnaj v Ústí nad Labem. To vše děláme, abych se do Maďarska dostala. Pak už mi nastane i sezóna v mé hlavní disciplíně – minigolfu na umělé trávě. Pojedeme na turnaje do Švédska a do USA. Pak se opět vrhnu na evropské povrchy, jestli se tedy do Budapešti probojuji. To bych pak celé prázdniny věnovala jen těmto povrchům… V září a v říjnu pak přijdou vrcholy mé hlavní sezóny, ke kterým vše směřujeme, a to British Open, Turnaj mistrů a America´s Championship. To budou velice náročné dva měsíce, ale věřím, že vše, co kolem toho děláme, bude stát za to…,“ uzavírá tajemně Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *