Prokopovou zdobí dva tituly

Historicky jubilejní XXX. Mistrovství České republiky (dříve ČSSR) v minigolfu hostily eternitové a betonové dráhy v Chebu po několika dlouhých letech s jednou velmi výraznou změnou: po osmi základních kolech postoupilo do play off v každé kategorii jen osm nejlepších, kteří si to rozdali o titul republikového mistra.

Prokopovou zdobí dva tituly

A právě tento systém přinesl mistrovský titul ve smíšené kategorii žáků třináctileté Olivii Prokopové, kmenové hráčce rakovnického Putt-golf clubu CONDOR. „Po základní části jsem byla šestá, takže jsem do KO systému postoupila ze spodní části pavouka, ale nakonec se to povedlo. Jsem nesmírně šťastná.“

V prvním kole hry na jamky porazila Prokopová 5:3 Solaře – základní části třetí, v semifinále 5:2 Nováka – po základní části sedmý (oba Bystřice pod Hostýnem) a ve finále 4:1 Vlčka – po základní části čtvrtý – z Hradce Králové. „I když to tak nevypadá, bylo to velmi dramatické. Část titulu patří i mým kaučům Marku Špidrovi a panu Doleželovi, kteří mne perfektně připravili a pomáhali,“ neopomíná Olivia Prokopová, která se zároveň jako nejvýše postavená žákyně po základní části stala i mistryní republiky i v této kategorii. Zároveň pak od reprezentačního trenéra Milana Lipmanna obdržela nominaci na nadcházející Mistrovství světa v Budapešti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *