MS Budapešť 2008

Mistryní světa i na evropských površích

Po celkem sedmi medailích a třech titulech mistryně světa z mistrovství světa na takzvaně „neevropských“ površích se Olivia Prokopová, třináctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu CONDOR, raduje i z titulu mistryně světa na „evropských“ površích.

Světový šampionát juniorů v dráhovém golfu tentokrát hostila maďarská Budapešť a český národní tým ve složení Veronika Drbohlavová, Simona Handlová, Jana Nakládalová a Olivia Prokopová na něm ve velmi dramatickém závěru vybojoval zlaté medaile a titul mistryň světa.
Češky se po prvním z osmi okruhů dělily se Švédkami až o třetí příčku, po okruhu druhém ztrácely čtyři údery na vedoucí Němky. Ty postupně svůj náskok navýšily až na třináct úderů. „I přesto jsme věděli, že nic není ztracené. Holky se ale musely vzchopit,“ říká šéftrenér Milan Lipmann. A jeho svěřenkyně skutečně zabraly. Po polovině soutěže byl náskok západních sousedek již jen tříúderový, po pátém okruhu dvouúderový. Šestý okruh přinesl další stažení náskoku o jeden úder a začínalo se jakoby od začátku. Sedmý díl znamenal pro český výběr trhák, při němž svým soupeřkám utekly o sedm úderů! S tímto náskokem vstupovaly do okruhu osmého, finálového. „Nic není v žádném případě rozhodnuto,“ varoval Lipmann. A jeho slova se začala naplňovat už v polovině okruhu, kdy Němky hru vyrovnaly a tři dráhy před koncem šly do jednoúderového vedení, které udržely až do předposlední dráhy. Tam ale Anne Borllrich zahrála dvojku, na kterou Handlová odpověděla esem a bylo vyrovnáno. Rozhodnutí poslední dráha nepřinesla, a tak musela ke slovu přijít náhlá smrt. Na první dráze všechny členky obou výběrů zahrály eso, ale již na druhé dráze vytryskl gejzír červeno-modro-bílé radosti. „Právě na loppingu bych na nás asi nevsadil Holky na něm předtím nehrály dobře – naopak Němkám šel,“ svěřil se v bouři oslav Lipmann, jehož svěřenkyně na rozhodující dráze zahrály pouze jednu dvojku, kdežto Němky dvě.
„Jsem šťastná, že se to povedlo. Letošek jsem měla rozdělen na dvě poloviny, protože jsem se hodlala kvalifikovat i na tento šampionát. Od konce června jsem tedy ani jeden den nedělala nic jiného, než že jsem dřela tyto evropské povrchy. Nyní se ale opět vracím na své prioritní povrchy, jelikož nás čeká vrchol sezony, kterým je Turnaj mistrů v USA. Trénovat začínám prakticky hned, jak se dám po fyzické stránce dohromady,“ uvedla po návratu do vlasti Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *