Matthew ohrožuje US Masters

Na největším a nejprestižnějším turnaji světa v Adventure golfu – US Masters – zažila jeho dvojnásobná vítězka z let  a  již mnohé. Co se týká počasí, přečkala vždy rakovnická výprava téměř v poklidu i třídenní tropickou bouři Tammy v roce 2005 i loňskou dvousetletou jihokarolínskou vodu.

Matthew ohrožuje US Masters

Letos ale může být vše úplně jinak. Ve středu, tedy pouhých osm dní před vypuknutím turnaje, bylo z Jižní Karolíny evakuováno více než čtvrt milionu lidí, když ohrožení se celkem týká více než milionu jihokarolínských obyvatel a téměř devíti milionů na celém východním pobřeží.

Současná guvernérka Nikki Halley vyhlásila v úterý stav ohrožení s tím, že do čtvrtka musí být evakuováno celé pobřeží Jižní Karolíny. To se samozřejmě týká i pětice hráčů spojených klubů PGC JM20 a GWC Rakovník, která našla azyl ve stodvacet kilometrů vzdálené Florence na motelových pokojích.

„Je hrozné, co se tady děje, mám docela strach, když vidím, jak se zabedňují okna, obchody jsou zavřené, u čerpacích stanic fronty aut a dlouhé kolony na dálnicích směrem na západ. Nikdo neví, jak a zda vůbec proběhne US Masters, protože minimálně do pondělí se nikdo na hřiště nedostane a Národní garda právě před chvílí vyhlásila, že pokud Matthew napáchá velké škody, bude město uzavřeno až do středy, a to US Masters začíná jen o den později. Nejhůře z nás je na tom Marek, který měl po naší přípravě v sobotu odletět domů, ale aerolinky s námi v současné chvíli nechtějí nic řešit, i když je víceméně jasné, že v sobotu zde bude hurikán mít největší sílu a letadla neodletí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *