Czech Masters ovládla již pošesté Olivia Prokopová

Dvacet sedm hráčů a hráček se v sobotu 20. srpna představilo v Úžicích u Kralup při již šestém ročníku CZECH PROMINIGOLF MASTERS v Adventure golfu, který v tamním Resortu Svět pořádala společně s místním Putting-golf clubem Czech ProMiniGolf Association.

Czech Masters ovládla již pošesté Olivia Prokopová

Po osmi odehraných kolech se již pošesté v dosavadní historii šesti ročníků z celkového prvenství radovala v kategorii PRO nejlepší světová hráčka, jednadvacetiletá Olivia Prokopová z rakovnického Putt-golf clubu JM20, která výkonem 267 ran odsunula o 24 rány na druhou příčku ve velkém stylu se po několika letech na greeny navrátivšího Marka Špidru z GWC Rakovník.

„Marek hrál skutečně velmi dobře, v závěru však odešel trochu fyzicky, čímž ztratil koncentraci, ale i tak to byl znovu velký zážitek si s ním zahrát v jednom flajtu, nebo sledovat, když zahrál v jednom z kol 29 ran. Znovu ukázal, že by opět patřil k nejlepším hráčům světa,“ vysekla poklonu Marku Špidrovi Olivia Prokopová.

O dalších sedm ran zaostala za vítězkou další hráčka GWC Rakovník Taťána Krepsová. Všichni tři medailisté z kategorie PRO si vysloužili nominaci na letošní US Masters.

Na US Open 2017 naopak pocestuje čtvrtá v pořadí – Libuše Prokopová (315 ran) z Rakovníka, jež na nejprestižnějším českém adventure-golfovém turnaji startovala v barvách AG Žlutice a která získala pro svůj nový klub bronz z kategorie žen, kde skončila stříbrná Taťána Krepsová a zlatá Olivia Prokopová

Špidra pochopitelně kraloval kategorii mužů, v níž bral stříbrnou trofej za druhou příčku Luděk Civín sen. z AG Žlutice, třetí příčka pak putovala do rakovnického PGC JM20 v podání Jiřího Volčíka.

Výborného výkonu dosáhli na náročném hřišti i junioři do dvanácti let. Z prvenství se radoval desetiletý Lukáš Pekrt, který mimo jiné obsadil pátou pozici v kategorii PRO, jenž na druhou příčku odsunul svého nejlepšího kamaráda, devítiletého Jakuba Kasíka (oba PGC JM20), a na třetí též devítiletého Luďka Civína jun. z AG Žlutice, pro kterého náročný podnik znamenal premiérový křest ohněm.

„Všichni kluci zaslouží obdiv, protože se dokázali poprat s velmi náročným, celodenním programem, který dával zabrat i nám zkušenějším. Vždyť jsme začínali již v sedm hodin ráno a končili jsme o jedenáct hodin později,“ ohodnotila nejmladší hráče jejich společná trenérka Olivia Prokopová.

Kategorii UN a UNW ovládli domácí hráči a hráčky z PGC Úžice, když mezi ženami kralovala Pavla Turoňová, před Alenou Homolkovou a Danielou Tintěrovou, mezi muži zvítězil Martin Varkoček, druhou příčku bral Pavol Turoň a třetí Jiří Homolka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *