Nedokázala zareagovat na nové skutečnosti

V barvách berounského Sportovního centra Eden nastoupila Olivia Prokopová v anglickém Hastings k bojům o jedenáctý titul mistryně světa a osmnáctou medaili z World Crazy golf Championships celkově. Letos se šampionát konal v nezvyklém červnovém termínu, který nahradil dřívější říjnový, přesto se přímořské městečko výkyvům počasí nevyhnulo.

Nedokázala zareagovat na nové skutečnosti

„Ono je asi jedno, kdy se mistrovství koná, protože rychlé změny počasí se tady dají předpokládat. A ani nyní tomu nebylo jinak. Na to se ale nelze vymlouvat,“ říká Prokopová, kterou zaskočilo více faktorů.

„Startovní pole bylo premiérově rozděleno na dvě skupiny, na dopolední a odpolední. Já šla v té odpolední a navíc úplně poslední, na což nejsem absolutně zvyklá a vůbec mi to nevyhovovalo. Příště se na tento fakt musím absolutně jinak připravit,“ naráží Olivia na fakt, že odpoledne se hrálo za mírně odlišných povětrnostních podmínek a prvních sedm hráčů po čtyřech sobotních kolech bylo právě z dopolední skupiny.

Přesto nebylo pro jednu z favoritek turnaje nic ztraceno, protože se pohybovala na hranici první desítky až patnáctky. „Chyb jsem ani moc nedělala, ale opět odlišný míček, který jsme vyfasovali až v pátek, mi moc neseděl na esovatelných jamkách. Asi jsem měla ještě v pátek odpoledne vyměnit hůl. Za zkoušku by to stálo a je to také pro mne poučení pro příští rok.“

První nedělní okruh vynesl Prokopovou na jedenáctou příčku, ale pak přišla pohroma. „Těšně před prvním nedělním kolem přišel prudký déšť a hodně se ochladilo. To mi ale nevadilo a zahrála jsem ještě celkem slušně, i když jsem se dopustila dvou chyb. V posledním kole se mi ale vůbec nedařilo. Tři trojky a dokonce jedna čtyřka znamenaly konec všech nadějí na super-finálovou osmnáctku a pro mne druhé nejhorší umístění za všechny ročníky. Nakonec jsem v kategorii PRO skončila až čtyřiadvacátá.  Na mém zklamání nemění nic ani fakt, že jsem se stala o sedm ran opět nejlepší ženou šampionátu… Tohle umístění byl a je prostě jeden velký průšvih, na který musím co nejrychleji zapomenout a hlavně se z něho poučit,“ uzavírá Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *