Šestnácti kolům Czech Masters kralovala již popáté Olivia Prokopová

Finálovým turnajem byl v areálu Country golf clubu Střítež, který je koncipován jako poznávací cesta po Spojených státech amerických, v úterý 17. listopadu završen letošní ročník CZECH PROMINIGOLF JM20 MASTERS v Adventure golfu, jehož součástí byly při předešlých kláních i domácí šampionáty.

Šestnácti kolům Czech Masters kralovala již popáté Olivia Prokopová

Po osmi úvodních kolech, která byla započítána do otevřeného českého šampionátu, vedla s náskokem dvaadvaceti ran startovní pole dvacetiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová před svým klubovým juniorským kolegou a největším letošním překvapením, osmnáctiletým Jakubem Prchalem. Na průběžné třetí příčce se pohybovala s odstupem dalších dvou ran Libuše Prokopová (PGC JM20), na čtvrté pak se ztrátou dalších pěti ran Taťána Krepsová (GWC Rakovník).

Od devátého kola se již jednalo pouze o souboj tří výše uvedených hráček, zejména pak o stříbrnou příčku, o níž změřily síly Libuše Prokopová a Taťána Krepsová, tedy nerozlučné kamarádky a zároveň sparing-partnerky Olivie Prokopové, jež si na první pozici kolo od kola upevňovala své dominantní postavení.

V kole devátém stáhla Krepsová na L. Prokopovou jednu ránu, aby se o kolo později odstup čtyř ran nikterak nezměnil. V jedenáctém kole zvýšila L. Prokopová svůj náskok o dvě rány, v kole dvanáctém o další tři na celkových devět. Na deset pak v kole třináctém!

To by ale nebyl Adventure golf v podání žen, aby nebylo opět zaděláno na drama. Krepsová totiž stáhla ve čtrnáctém kole náskok L. Prokopové na pouhé tři rány. Kolo patnácté ale opět patřilo L. Prokopové, jež si vzala čtyři rány zpět. Na její stříbrné příčce nic nezměnilo ani poslední šestnácté kolo, ve kterém stáhla Krepsová jednu ránu.

Z celkového prvenství v Czech Masters se tak radovala již popáté v řadě Olivia Prokopová (510 ran), stříbro brala Libuše Prokopová (558 ran) a bronz Taťána Krepsová (564 rány).

„To jsme prostě celé my dvě. Proto nás také nazývají ženským tenisem, kde se hrají sety i 6:0 a 0:6. Prostě hrajeme jako na houpačce. Olivia je se svými vyrovnanými výsledky stále někde jinde, protože patří ke světové špičce i mezi muži. My jí můžeme pouze sekundovat a učit se od ní,“ uvedly unisono Taťána Krepsová a Libuše Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *