„Snad mi zachovají sponzoři přízeň“

US Masters 2015 je za dveřmi. Do jeho začátku (čtvrtek  – 15:00 hod. letního středoevropského času) zbývá jen pár hodin a výprava rakovnického Putt-golf clubu JM20 může hlásit, že možné maximum přípravy je splněno.

„Snad mi zachovají sponzoři přízeň“

„Dala jsem do toho vše, co bylo po téměř roční přestávce možné. Přísahám, že ani jednou jsem nemukla, že mi ruka bolí, i když se to skutečně skoro nedalo vydržet. Co jsem měla v plánu, to jsem odtrénovala, i když výsledky byly mnohdy na úrovni z roku 2008. Některé dny se mi naopak dařilo nebývale, když jsem udržela celodenní průměr na třiceti ranách, což by v klidu stačilo na vítězství. Z toho se tedy prakticky nedá vůbec vyvodit, jaké ambice si mohu dávat, i když mi zde mnoho lidí znovu pasuje do role favorita, já to tak vůbec nevidím. Okruh favoritů bude i letos minimálně patnáctičlenný, a kdybych byla do desítky, nebo do pětky, byla bych asi ráda. Byl by to alespoň nějaký impulz pro dalších pět sezón, ve kterých bych se ráda pokusila alespoň jednou o třetí zelené sako. Snad mi sponzoři zachovají přízeň a budou se mnou mít trpělivost,“ uvedla po skončení středečního tréninku Olivia Prokopová, jež během dne rozdala několik rozhovorů a celý jeden okruh s ní šel i filmový štáb z Los Angeles.

„Za Libušku mohu říct, že tak dobré výsledky ještě nikdy v životě nehrála, a to se téměř v žádném kole nedokáže vyvarovat toho, aby nezahrála nějakou trojku. Kdyby jen udržela průměr, co má natrénovaný, nebo ho jen mírně zhoršila, stačilo by jí to loni na zlato mezi ženami, což pro letošek, kdy už zase hraje Olivia, znamená, že by mohla pomýšlet na stříbro, a to by bylo fantastické! Musí si ale uklidnit hlavu, protože ta je u ní absolutně rozhodující! O Olivii nemá cenu hovořit, ta má tento sport prostě od přírody. I přes ten handicap s rukou dokáže zahrát hluboko pod třicet ran a není výjimkou, kdy dá i čtyři až šest es za sebou… Pak ale bohužel přijde moment, na který není zvyklá, a dá trojku, kterou tady nezahrála skoro tři roky. Je to dáno tím, že dohrávky nejsou v takovém tempu, kterým je lehce hrávala. Uvidíme, co bude, ale ona to má prostě v sobě, umí se hecnout, zapomenout na bolest a zahrát…,“ ohodnotil obě hráčky kouč Milan Sýkora.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *