OLIVIA PROKOPOVÁ – CESTA ZA ZELENÝM SAKEM

V úterý 9. dubna, tedy v den, kdy hráčka Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová oslavila své osmnácté narozeniny, proběhl v Královském sále penzionu Rudolf II., který se nachází v Plasích u Plzně, slavnostní křest knihy „OLIVIA PROKOPOVÁ – CESTA ZA ZELENÝM SAKEM“.

OLIVIA PROKOPOVÁ - CESTA ZA ZELENÝM SAKEM

Ještě než se kmotři Alan Babický, první český profesionální golfista, a Petr Kasík, bývalý československý reprezentant a hráč Poldi Kladno v ledním hokeji, ujali své role, pobavil stovku pozvaných hostů kulturní program.

O ten se postarali hráč na španělskou kytaru Ladislav Štrunc s vlastní skladbou „Ten náš Putt-golf z Rakovníka“, s písní „We Are The Champions“ třináctiletá zpěvačka Garbiela Jiráčková a v neposlední řadě dvaatřicetiminutový dokumentární snímek, nesoucí stejný název jako výše uvedená kniha, který mapuje krůčky Olivie Prokopové od chvíle, kdy vzala poprvé do ruky golfovou hůl, až po okamžik, kdy slavnostně oblékla zelené sako pro vítěze US Masters 2012, a který je nedílnou součástí 256 stránkové publikace.

Autory knihy a filmového dokumentu jsou Tomáš a Milan Bednaříkovi, z jejichž anotace vyjímáme:

Osmnáctiletá Olivia Prokopová je mimořádnou osobností na českém i mezinárodním sportovním nebi. Od tří let svého věku se denně věnuje minigolfu a v současné době patří k absolutní světové špičce v jedné z jeho disciplín – Adventure golfu.

Po čtrnácti letech, sedmi měsících a čtyřech dnech od okamžiku, kdy vzala poprvé do ruky golfovou hůl, stanula na absolutním vrcholu – stala se v Myrtle Beach v Jižní Karolíně vítězkou nejprestižnějšího světového turnaje US Masters 2012. Navázala tak na svůj triumf z roku 2011, kdy v Bransonu v Missouri vyhrála US Open.

Kniha sleduje životní příběh Olivie Prokopové od jejích prvních sportovních krůčků až na samý vrchol. Představuje i lidi z jejího týmu, bez nichž by určitě nedosáhla tak vysokých met.

Publikace Cesta za Zeleným sakem není souvislým příběhem, ale pestrou směsicí vzpomínek, novinových článků, výpisů z Oliviiny elektronické kroniky, výpovědí lidí z jejího okolí a také statistických údajů. Vše je bohatě dokumentováno četnými fotografiemi. Snahou bylo představit Olivii Prokopovou co nejkomplexněji. 

 

Knihu + filmový dokument „OLIVIA PROKOPOVÁ – CESTA ZA ZELENÝM SAKEM“ 

lze zakoupit nebo objednat v sídle Putt-golf clubu JM20:

Rakovník, Kuštova 237

Tel.: 777 518 990

E-mail: prokopova@jm20.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *