„To už se rovnou mohlo hrát na Aljašce“

První týden přípravy má v jihokarolínském Myrtle Beach za sebou osmnáctiletá hráčka Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová, která by ráda navázala na své předchozí úspěchy z hřiště Pinneaple Beach, kde se bude ve dnech 18. a 19. května konat letošní ročník US Open v Adventure golfu.

"To už se rovnou mohlo hrát na Aljašce"

Popiska: Václav Leitner přihlíží náročnému úderu Olivie Prokopové.

„Je pravda, že se mi na to hřišti extrémně daří a že zde dosahuji již několik asi nejlepších výsledků ze všech hráčů, ale každý turnaj je jiný,“ upozorňuje Prokopová, jež zde dosáhla nejlepších výsledků z celého startovního pole při US Masters 2011 i 2012.

Mladou Češku ale více než výsledky trápí počasí. „Na jaře jsem v tomto termínu v Myrtle Beach již poosmé, ale takové počasí jsme tady ještě nezažili. Vždy bylo krásně, mnohdy až vedro. Letos je tady ukrutná zima, silný nárazový vítr a velmi časté přeháňky. To se rovnou mohlo hrát na Aljašce a vyšlo by to nastejno,“ směje se Olivia Prokopová.

„Samozřejmě ani můj tým, který letos doplnil jako sparing-partner Vašek Leitner z GWC Rakovník, ani jiní hráči, kteří se zde připravují a připravovali již před námi, nic nešidíme, ale není to ono. Plán se nám daří plnit tak na devadesát procent. Snad se počasí umoudří, i když dlouhodobá předpověď nevěstí nic dobrého,“ doufá vítězka US Open 2011 a bronzová z US Open 2012.

„Olivia vypadá výsledkově po týdnu více než dobře. Tohle je prostě její hřiště. Když to takhle vydrží, nebudu mít přílišné obavy o výborný výsledek. Vašek ale na druhou stranu musí ještě trochu více zabrat. Možná ale na něho klademe až přílišné nároky. Ale i on se chce pokusit o překvapení, ke kterému měl nakročeno na tomto hřišti už před třemi roky, kdy zde skončil velmi překvapivě třináctý,“ uvádí k oběma hráčům po týdnu přípravy trenér Aleš Vlk.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *