„Ráno budu připravena“

 Bezesnou noc prožili z úterý na středu, tedy pouhých třicet šest hodin před začátkem US Masters, sedmnáctiletá hráčka Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová a její kouč Aleš Vlk, jehož svěřenkyni krátce před večerkou přepadly střevní potíže.

„Celých devět hodin jsem u ní seděl a dělal jí čaj za čajem,“ shrnuje lakonicky obětavou práci Vlk, jenž nechtěl zbytek výpravy zbytečně zatěžovat, a tudíž neměl nikdo další o problémech ani potuchy.

„Olivii asi něco z jídla nesedlo, ale snad už to bude dobré, i když dnes jsme ji museli po pouhé hodině tréninku nechat odvézt, aby nabrala síly – pohybovala se jak mátoha. Sama se ale zase po hodině a půl na hřiště vrátila, protože chtěla trénovat,“ říká Aleš Vlk.

Přitom po pondělním dnu volna vypadalo v úterý vše téměř na jedničku. „Pouze se radikálně změnilo počasí, když bylo jen 10 stupňů celsia. Ale s tím jsme se vyrovnali lépe než Američané, protože jsme na to zvyklejší. Olivia zahrála devět okruhů s vynikajícím průměrem; Hawaiian Rumble: 29, 28, 29, 32, 32, Pinneaple Beach: 30, 32, 29, 30. To je skutečně famózní. I dnes po návratu to nevypadalo vůbec zle. Hawaiian Rumble: 32, 30, 30, Pinneaple Beach: 28, 30, ale bylo vidět, že to prostě není ona, že je moc slabá…,“ rekapituluje závěrečné přípravné rány rakovnický kouč.

„Mám ještě celou noc na to, abych se dala do kupy. Ráno budu připravená na sto procent. Prostě žádné výmluvy na zdravotní stav neexistují,“ dodává rezolutně Olivia Prokopová.

Časový harmonogram US Masters 2012

Čtvrtek 11. října 5 okruhů (start českého času v 15:15)
Pátek 12. října 5 okruhů (start českého času v 15:15)
Sobota 13. října 2 okruhy (start českého času v 14:15) – předpokládaný konec cca 18:00 – 19:00

Případné SMS pro Olivii Prokopovou lze zasílat na: 774 483 305

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *