Nechce se nechat rozhodit

Již za dvaasedmdesát hodin vypukne pro sedmnáctiletou hráčku rakovnického Putt-golf clubu JM20 Olivii Prokopovou třídenní adventure-golfová bitva, které podřídila, a to i na úkor zdraví, celých uplynulých dvanáct měsíců. A zdravotní stav snoubící se s obrovskou únavou a vyčerpáním se opět hlásí o slovo.

Nechce se nechat rozhodit

Olivia Prokopová v nezvyklé pozici

„Ano, vyčerpaná jsem totálně, pochroumaná přes veškerou péči také, ale ani na to nechci myslet a rozptylovat se tím, protože by to byl už pomalu román na pokračování. Prostě to chci vydržet, dát do toho nyní ještě pět dnů všechno a během listopadu a prosince se svěřím do rukou lékařů, i když zde jsem dnes na krátkou chvíli jednoho vyhledala. Mám totiž něco pochroumaného v zápěstí, takže některé silnější rány nemohu zahrát,“ rekapituluje Prokopová, jež je má nyní mimo kolene na trénincích zatejpovanou už i levou ruku.

Realizační tým tedy sáhl během víkendu k prodlouženému odpočinku, který byl každý den o hodinu a půl delší. „Dnes máme navíc tradiční volný den, ale zítra a pozítří jsem si naopak tréninkové dávky ještě o maličko zvýšila, takže vynecháme například oběd a pojedu bez přestávky. Nesmíme nic ponechat náhodě. Od čtvrtka do soboty to pak vydržím třeba i na jedné noze. Teď ale už ani nemám dovoleno posedávat, pouze vířivky a relaxování vleže.“

Tréninkovým dávkám, které si Prokopová letos v jihokarolínském Myrtle Beach, kde se koná US Masters, naordinovala, se diví všichni soupeři. „Masters je prostě Masters, zatímco oni už buď tento turnaj vyhráli, nebo vyhrát takzvaně mohou, já už po dvou stříbrech za sebou téměř musím. Ale ani tento tlak mi nesmí rozhodit,“ poroučí si mladá hráčka, jež by se chtěla stát první ženou, jež zelené sako mezi profesionály bez rozdílu pohlaví vybojuje.

Nejen tím by se ale mohly přepsat adventure-golfové dějiny. „Zlato a bronz už jsme zde v kategorii žen vybojovaly, ale zlato a stříbro…, nebo dokonce úplně stupně vítězek… Tím narážím na fakt, že Taťána Krepsová má dobrou fazónu a o bednu by mohla bojovat i Jana Neumannová z FGC Plasy, která se zde už týden také připravuje. Uvidíme, jak budou připraveny Becky Newport a hlavně Astra Stanwyck…,“ uzavírá dalším neskromným přáním Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *