Náskok ztenčila na čtyři rány

I druhý hrací den letošního US Open v Adventure golfu znamenal sedmáctiletou hráčku Putt-golf clubu JM20 Olivii Prokopovou trable se zraněným kolenem, přesto se dokázala dotáhnout do úplně nejužší špičky pětatřicetičlenného startovního pole profesionální kategorie.

„A to jsem myslela, že po polovině dnešního čtvrtého kola odstoupím. Jsou zde totiž jamky, kde si prostě nemohu optimálně stoupnout, jelikož zde musím přenášet váhu na právě na levé koleno, a to prostě nejde! Při jednom takovém pohybu mi v tom zase tak píchlo, že už to nešlo ani vydržet – jako bych už i tak dost nekulhala.“

Devíti úderovou ztrátu na vedoucího Dannyho Mc Caslina začala Prokopová stahovat již ve třech dopoledních okruzích, po kterých ztrácela na v té chvíli už vedoucího Laceyho jen pět ran, když zahrála 37, 33 a 36 ran. Dalšími dvěma odpoledními šestatřicítkami se dostala na čtyř úderový dohled na opět vedoucího Dannyho Mc Casslina.

Pořadí před dvěma nedělními finálovými okruhy je tedy následující: 1. D. Mc Caslin 358; 2. Nichols 359; 3. Lacey 360, 4. Prokopová 362; 5. Tally 363 a 6. M. Mc Caslin 371.

„Musíme přiznat a vzít plně na sebe osobní zodpovědnost za páteční výkony Olivie na jamce číslo 17, kde jsme ji velmi špatným výběrem systému připravili možná i o šest ran a potenciální vedení. Omluvili jsme se jí za to a jsme připraveni jí to nějakou formou vynahradit, i když zpátky to vzít samozřejmě nelze. Doufejme, že to celé nebude mít až tak katastrofální celkový dopad,“ uvedli unisono kouč Aleš Vlk a manažer Jan Prokop.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *