Ovládla další podnik

Jako generálku na blížící se US Open, kde bude obhajovat loňský absolutní primát, absolvovala sedmnáctiletá hráčka rakovnického Putt golf clubu JM20 Olivia Prokopová turnaj ze série US PMGA Tour – Illinois State Open 2012.

Ovládla další podnik

Po rozpačitém prvním kole, po němž zaujímala až třetí příčku, rozehrála ve zbývajících čtyřech kolech takřka One women show. „První kolo mi vůbec nevyšlo, nepamatuji, kdy jsem naposledy zahrála šest bogey v kole, i když toto hřiště k nim přímo vybízí. Pak jsem se ale rozehrála a už to bylo o něco lepší,“ přibližuje Prokopová.

Ta nakonec zahrála celkově 194 rány a druhého v pořadí John Powella za sebou nechala o patnáct ran, třetího Neala Issca o třiadvacet ran. „Nic bych ale nepřeceňovala, i když se jedná o hráče, kteří se pravidelně kvalifikují na US Masters, protože za týden může být vše jinak. Ani já ještě nejsem zdaleka spokojená se svými výkony,“ naráží Olivia na fakt, že se hřiště od roku 2009, kdy se zde také konalo US Open, diametrálně změnilo.

„Jsou zde položeny úplně nové koberce, které jsou navíc z materiálu, který neznám, takže vše je úplně nové. Navíc jamky mají oblý a ne ostrý okraj, takže po nich míček mnohokrát sklouzne a je z toho horší výsledek. Nicméně před tímto turnajem jsem trénovala kvůli bouřkám pouhé dva dny, tak snad to v následujících pěti dnech doženu,“ uzavírá Olivia Prokopová, pro kterou pořadatelé mimo finanční prémie za vítězství připravili i jedno milé překvapení. K trofeji přidali i úhradu startovného na US Open 2012, které se v Chicagu koná od pátku 27. do neděle 29. července a ve kterém na hráče čeká celkem dvanáct náročných kol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *