Prokopová odstoupila po napadení „fanynkou“!

Poprvé ve své kariéře nedokončila turnaj šestnáctiletá profesionální hráčka rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová, když odstoupila v průběhu třetího okruhu z PPA/APA Tournament Players Championship, který byl ve středu součástí pětidenního National Championship asociace PPA.

Prokopovou si za svůj cíl vybrala jedna z „fanynek“ – manželka hráče Andyho Coradiniho, jenž byl dokonce v předvečer nemilé události slavnostně uveden do „Síně slávy“! Dle dostupných informací se zhrzené ženě příliš nezamlouval fakt, že mladá česká hráčka při úterním turnaji, na kterém skončila na páté příčce, odsunula svým výkonem Coradiniho do pole poražených.

V průběhu druhého středečního okruhu a znovu krátce po jeho skončení počastovala Prokopovou velmi nevybíravým až vulgárním způsobem, který neskrýval ani xenofobní podtext. Své si velmi nahlas vyslechl i kouč Aleš Vlk, jemuž žena dokonce z kapsy hrubým způsobem vytáhla bloček s poznámkami! Situaci musel dlouhé minuty přímo na hřišti řešit komisař PPA Joe Aboid.

„Bylo to nechutné. Slova reprodukovat nebudu. Celou situaci jsem obrečela a pod stresem jsem nastoupila ještě do třetího kola. Po osmi jamkách jsem ale nahlásila, že odstupuji, protože se nedalo vůbec soustředit na hru. Poté se mi přišel Joe ještě jednou omluvit a vše jsme si vysvětlili.  Zítra bych ráda nastoupila do nejdůležitějšího turnaje sezóny disciplíny Putt-Putt -PPA National Championship. Musím se z toho šoku ale vzpamatovat,“ uvedla zdecimovaná Olivia Prokopová.

Po skončení turnaje se české šampionce přišla omluvit osobně i valná většina hráčů, za hráčskou asociaci pak profesionál Bill Baus.

O názor na celou situaci jsme požádali i manažera české výpravy Jana Prokopa: „Já jsem tou dobou na hřišti vůbec nebyl, protože jsem ve městě zařizoval úplně jiné záležitosti.  Vrátil jsem se v okamžiku, kdy Olivia uvažovala o odstoupení z turnaje. Ihned jsem jí to doporučil, protože vůbec nemělo v této situaci cenu pokračovat. Pak mi bylo dlouhé minuty Američany vysvětlováno, čeho se ta žena dopustila. Nehodlám z toho dělat jakékoliv sáhodlouhé závěry. Hráči a vedení asociace za to nemohou, jejich omluvy jsme přijali. Dobře vím, o co tady jde: mužský šovinismus a ženská ješitnost jsou nevyzpytatelné faktory, a když se dají navíc dohromady…“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *