Na Turnaj mistrů v čele mladá Češka

Nejdelší a nejnáročnější přípravu na svůj devátý Turnaj mistrů v Adventure golfu, který jako každý rok hostí dvě hřiště v golfové baště Myrtle Beach, absolvovala patnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová, která je v letošním ročníku právem označována za jednoho z favoritů třídenního klání profesionáů bez rozdílu pohlaví

O dobré připravenosti dokonale svědčí i první hrací den, kdy byla z celkových dvanáctci okruhů odehrána plná třetina a po kterém se v čele čtyřiapadesátičlenného startovního pole usadila právě česká hráčka. Ta tuto pozici sdílí společně se Švédem Richardem Locknerem, když oba zahráli shodně 123 ran, na třetí až sedmé pozici je pětice Američanů s odstupem čtyř ran.

„Turnaj bude ještě dlouhý. Toto byl začátek, který nic neřeší. Rozhodovat se bude až v sobotu v posledních dvou okruzích. Jsem samozřejmě ráda, že se mi start povedl, ale jak říkám, čeká nás ještě osm kol, z toho dnes v pátek hned šest, takže to bude hodně náročné jak na fyzičku, tak i na psychiku,“ uvedla exkluzivně pro Erasport.cz Olivia Prokopová.

V kategorii žen má česká profesionálka na první příčce náskok dvanácti úderů, v kategorii amatérů se další český hráč Michal Běhounek prozatím dělí o stříbrnou pozici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *