Poprvé na bedně mezi profíky z PPA!

Dnešní povídání nebude úplně ucelené, protože na slavnostní vyhlášení si ještě více než tři hodiny počkám. Ano, bude pro mne slavnostní, protože jsem se premiérově dokázala probojovat na stupně vítězů mezi nejlepšími z nejlepších ve svém oboru. Tedy mezi profesionály z nejstarší minigolfové organizace světa – The Professional Putters Association.

Poprvé na bedně mezi profíky z PPA!

Nevím, ale dle všeho jsem asi teprve druhá žena na světě, které se to povedlo. Tou první a možná i prozatím jedinou byla Robin Ventura.

Ještě včera dopoledne (tedy do dvou hodin odpoledne) se mi dařilo v „PPA Tournament Players Championship“, který se hrál na 2 x 2 kola, jen velmi málo – prakticky vůbec. Ani nevím, kolikátá jsem skončila, ale bude někde na chvostu. Odpoledne se ale hrálo národní mistrovství dvojic „PPA National Doubles Championship“, kde už to bylo výborné. Hrála jsem s Mattem Mc Caslinem a z jedenatřiceti dvojic jsme skončili přibližně patnáctí (přesné pořadí se dozvím také dnes večer). A nebýt několika Mattových „selhání“, byli bychom určitě v desítce. V tomto klání jsem dokázala zahrát na tom těžším hřišti v kole i jedenáct es, což už ledacos naznačovalo…

A dnes, tedy ve středu, jsem se už od prvního ze tří kol „PPA Reunion Tournament“, který se hrál výhradně na vzpomínaném těžším hřišti, usadila v pětce nejlepších. V prvním kole jsem zahrála třináct es a jednu trojku, což znamenalo výsledek snů 24 úderů! Ve druhém kole jsem se mírně „zhoršila“ a zahrála jsem „jen“ deset es, což znamenalo 26 úderů a vynikající průměr 25 úderů na kolo!

To už téměř každý z chlapů čekal, jestli to dokážu ještě jednou zopakovat. Od půlky kola už s naším flajtem šli všichni ti, kdož měli už dohráno. Skvěle mne povzbuzoval můj kouč Milan Sýkora…, táta úplně šílel blahem… Vezla jsem totiž opět dvanáct es až na poslední dráhu. Tu jsem do té doby vždy překonala esem. Kdybych ho dala opět, byla bych bývala šla do rozstřelu o druhou příčku! Zahrála jsem ale špatně – trojku – a výsledkem bylo i tak pětadvacet úderů a celkové třetí místo! Od druhé příčky mne dělily dva údery, od první údery čtyři.

Úžasný pocit, když vám tady všichni chodí gratulovat a hovoří o budoucím nejlepším hráči světa i na tomto minigolfovém povrchu, který jsem poprvé okusila teprve před
týdnem….

Za chvíli tedy pojedeme na slavnostní vyhlášení prvních čtyř turnajů a od zítřka nás čeká třídenní „PPA National Championship“, který se hraje celkově na dvanáct kol.

Olivia Prokopová, Orlando, USA

Popiska: Olivia právě při turnaji dvojic zaznamenala jedenácté eso v řadě. Gratuluje Matt Mc Caslin. Foto Honza Prokop

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *