Poznávám dosud nepoznané

Včera večer (pondělí) místního času jsme přistáli v Orlandu, kde se přesně za týden začne konat The 2009 PPA National Championship Week v Putt-Puttu. Tedy v minigolfové disciplíně, kterou jsem ještě nikdy nehrála a dráhy jsem viděla maximálně na fotkách.

Poznávám dosud nepoznané

A jak že tedy takový Putt-Putt vypadá? Jedná se o takovou kombinaci středoevropského filcu, betonu a eternitu s povrchem, který se používá ve Velké Britániii na Adventure minigolfu. Tedy vše je betonový podklad, na něm koberec s mírně delším chlupem, než má klasický filc, mantinely jsou rovné plechové a překážky jsou symetrické. Základní úder se může hrát pouze ze sedmi předem daných bodů… Hned dnes brzy ráno jsme se tedy s velkým očekáváním vydali na hřiště, které leží v přepychovém resortu. Místní už o mě věděli, takže odpadlo zbytečné představování. Okamžitě jsem si šla projít obě hřiště, ale na trénink jsem si nechtěla sama troufnout. Přeci jen jsem byla celkem sledována a nechtěla jsem si udělat ostudu. Dala jsem si jen několik tréninkových úderů a už už jsem se rozhlížela, kdy přijedou mí tréninkoví partneři.

Byla jsem totiž už předem domluvena s několika hráči, že mi s tréninkem pomohou. Naštěstí přijeli celkem brzy. A už první trénink předčil všechna má očekávání. Matt Mc Caslin, Rick Rybaczek i Brad Lebo jsou prostě profíci každým coulem. Věnovali se mi stoprocentně, takže máme za dnešek jedno hřiště v hrubých rysech prošlé. Připadala jsem si, jako když někde ukazuji klukům z mého týmu, tedy sparring-partnerům, nějaké hřiště, které já už znám, a oni jsou na něm prvně. Prostě to byla paráda. Snad jsem nezklamala. Nakonec jsem dokonce na některých drahách hrála lépe, než hráli mí “učitelé”. Máme na přípravu ještě pět dnů a zítra by se měl k naší skupině připojit i loňský šampion Kevin Lacey, který určitě přinese další poznatky…

Olivia Prokopová, Orlando, USA

Popiska: Matt Mc Caslin i Rick Rybaczek se Olivii věnovali celý první den. Foto Honza Prokop

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *