Z BEZDĚKOVA VŠECHNA ZLATA A PEUGEOT

V dobré formě se osm dnů před svým odletem na sedmitýdenní šňůru turnajů představila čtrnáctiletá hráčka Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová, kterou o pouhý den později čekalo velkolepé loučení v Lužné.

„Loučení v Lužné bylo báječné, někdy i dojemné“ říká Olivia Prokopová

V neděli 30. srpna se v Horním Bezděkově konal premiérový republikový turnaj v Adventure golfu, na kterém se představilo celkem sedmadvacet hráčů a hráček. „Jsem moc ráda, že se tato moje prioritní minigolfová disciplína zdařile rozrůstá i v Česku. Má na tom zásluhu celý organizační tým AGHB, zejména ale manželé Vlčkovi, kteří jsou majiteli areálu. Dokázali pod záštitou CMOSA uspořádat skutečně výborný podnik, který byl generálkou na Czech Championship a Czech Open, které bude tento areál hostit příští rok,“ hodnotí Olivia Prokopová.

Ta v neděli zahrála na čtyři okruhy 151 úderů a ovládla nejen kategorii juniorů a žen, ale i kategorii profesionálů bez rozdílu pohlaví. V kategorii juniorů na druhou příčku odsunula svého bratra a klubového kolegu Jana Prokopa ml. (180 úd.), na třetí pozici skončil domácí Lukáš Křečan (204 úd.). V kategorii žen se za vítěznou Prokopovou umístilo sesterské duo Lenka (180 úd.) a Šárka (194 úd.) Hellerovy.

V kategorii profesionálů se nakonec rozhořel litý boj mezi Olivií Prokopovou a jejími dvěma kouči. Prokopová sice po celý turnaj tuto kategorii vedla, ale jen s minimálním náskokem. „Před posledním kolem jsme sice měla před Markem Špidrou náskok pěti, před Milanem Sýkorou šesti úderů, ale to v Adventure golfu nic neznamená. Nakonec jsme ale všichni tři zahráli velmi špatně. Já s Milanem 41 úderů, Marek 43 úderů. Marek tak celkově skončil třetí, Milan druhý,“ vrací se ve vzpomínkách Olivia Prokopová.

„Jsem moc šťastná, že jsem to zvládla, protože závazek, abych premiérově ve vlasti nezklamala, vytvořil obrovský tlak. On byl totiž i trénink naprosto odlišný od turnajů v zahraničí, kde jsme neustále spolu všichni na hřišti nebo hotelu. Tady jsme dojížděli domů, což mi absolutně nevyhovovalo a vytrhávalo z koncentrace. Příště se to musí naprosto změnit,“ dodává Prokopová, jíž za vítězství v této kategorii patří i víkendový pronájem vozu Peugeot 308 cc.

Olivia si to vyzkoušela za volantem Peugeotu, který ale sama řídit nebude.
Olivia si to vyzkoušela za volantem Peugeotu, který ale sama řídit nebude. Foto Jiří Heller

Čtvrtou trofejí pro Prokopovou byl triumf v kategorii týmů, kterou ovládl tým Putt-golf clubu STARLIFE, na druhé příčce se umístil XEROX Team, na třetí Team Galerie wwg.cz.

I poslední dvě prvenství putují do Putt-golf clubu STARLIFE. V kategorii žáků do dvanácti let zvítězil Jan Prokop ml., stříbrnou medaili si na krk pověsila Johana Pourová a bronzovou Klára Klímová. V druhé nejprestižnější kategorii amatérů kraloval Tomáš Feix (160 úd.), jenž druhého Miloše Neškovskiho (volné členství) porazil o osm úderů a třetího Jiřího Klímu z Teamu Galerie wwg.cz o devět úderů.

Poslední srpnový den se pak Olivia Prokopová společně s Jednotkou hasičů Lužná, posádkou RZP Rakovník a Jiřím, Honzou a Barborkou Ladrovými postarali o velkolepou show na návsi v Lužné.
„Naše cukrárna Niky se rozhodla, že uspořádá „Rozloučení s prázdninami“. Zájem příchozích nás velmi mile překvapil. Přišla skoro dvoustovka dětí a minimálně stovka dospělých. Děti zhlédly ukázky hasičů a zdravotníků, zatančily si s Jirkou a Barborkou a také skoro osm hodin soutěžily s Olivií. Bylo to skvělé odpoledne se super atmosférou. Všem, kteří se na něm podíleli, za všechny děti a jejich rozzářené oči moc děkuji,“ uvedla hlavní organizátorka akce Lada Žďánská.

U přenosného trenažéru se tvořily nekonečné fronty.
U přenosného trenažéru se tvořily nekonečné fronty. Foto Honza Prokop

„Bylo to fantastické. Tři sta lidí najednou na jednom placu jsem ještě snad neměla. Úplně mne bolí ruka, jak jsem rozdávala podpisy s věnováním a diplomy pro děti. Bylo až dojemné, když mi řada dětí a jejich rodičů přála mnoho štěstí na dalších turnajích. I já všem Luženským za přijetí děkuji a pokud to půjde, tak příští rok se sem opět vrátím,“ uzavírá dojatě Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *