Na návštěvě u „Krále popu“

Michael Jackson zemřel, ale v srdcích fanoušků zůstane navždy živý. Přiznám, že jsem toho o něm příliš mnoho nevěděla, i když kluci mi neustále říkali, že znám spoustu jeho písniček, aniž bych si to uvědomovala. Pak – když mi je začali pouštět a když americké televizní stanice už několik dnů neukazovaly prakticky nic jiného, jsem poznala, že je skutečně znám.

Na návštěvě u „Krále popu“

V úterý pak Michaelův pohřeb běžel na pěti TV neustále dokola a ve středu na nás čekalo jedno překvapení. I když opět celý den lilo jako z konve a my jsme v tom lijáku s Milanem až do podvečera trénovali, nic jsme nenamítali, když nám táta v šest večer na hotelu řekl, že nás vezme na výlet. On totiž vždy něco zajímavého vyšťourá.
Paradoxně až Jacksonova smrt ho vyprovokovala k tomu, že se podíval, kde se král pop-music narodil, a zjistil, že je to od našeho hotelu pouhých třicet minut jízdy autem.
Do městečka Gary v Indianě to bylo skutečně jen padesát kilometrů po dálnici. Michaelův rodný dům jsme nemuseli dlouho hledat. Byl obklopen zástupy příznivců.
Co nás ale překvapilo, jak byl malý a prostý. Kluci ho hned začali krokovat a naměřili, že má přibližně padesát šest metrů čtverečních. Je celý ze dřeva, z každé strany má jen dvě okna a stojí v chudinské čtvrti na rohu Jackson Family Blvd. a Jackson St., jak se dnes ulice jmenují.
Šla jsem se zeptat jedné místní paní, do kdy zde rodina žila a dozvěděla jsem se, že do Michaelových jedenácti nebo dvanácti let. To je při tak početné rodině nepředstavitelné.
Když místní „pořadatelé“ viděli, že jsem všichni oblečeni jednotně, přišli se mne zeptat, odkud jsme a co v USA děláme. Představila jsem nás tedy a pak jsem se musela podepsat do pamětní knihy. Jeden místní fotograf, který si mne u domku fotil, po chvíli přivedl starší paní, kterou mi představil jako příbuznou Michaela Jacksona. Nevím, zda-li to byla pravda, nebo jen komerce, jak říkal táta, protože v celé ulici na slavném zpěvákovi vydělávali prodejem triček, CD, pamětních placek a podobně.
Každopádně dnes už chápu, proč tolik milionů lidí tohoto showmana miluje a uctívá. I já jsem si včera stáhla do mobilu spoustu jeho skladeb…
Olivia Prokopová, US Open 2009, Chicago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *