Matchplay pro Prokopovou

 V pátek 10. dubna uspořádal Gardengolf Western Club Rakovník v rakovnické Olivia Areně premiérový ročník minigolfového turnaje ve hře na jamky – „Gardengolf Western Matchplay 2009“, na který byli mimo Olivie Prokopové, čtrnáctileté hráčky Putt-golf clubu STARLIFE, pozváni všichni její letošní sparing-partneři.

Mimo pohárů a věcných cen, které věnovaly Salony Simona, byla ve hře i nominace do kategorie profesionálů na letošní Turnaj mistrů v USA. „Nikdo z kluků o tom ale neměl ani ponětí. Chtěli jsme, aby soutěžili naplno i bez této motivace. Samozřejmě to mohl potenciální vítěz později odmítnout a dál startovat v kategorii amatérů,“ přibližuje pozdější vítězka Olivia Prokopová.

Ta z deseti vzájemných duelů neodešla ani jednou poražena, nasbírala plný počet patnácti bodů se skóre 57:22. „Bylo to ale velmi náročné, hrálo se v kuse více než třináct hodin, ale stálo to za to. Všichni kluci podali výborné výkony,“ chválí Prokopová.

O druhou příčku, která zaručovala účast na výše uvedeném podniku v profesionální kategorii, svedli nakonec boj Milan Sýkora (8 bodů, skóre 56:45) a Václav Leitner (8 bodů, skóre 54:40). „Byl to skutečně dramatický souboj v náhlé smrti. Rozhodla až osmá jamka v pořadí, na které dal Vašek eso,“ objasnila medailové pozice Olivia.

„Jsem samozřejmě moc rád, že se nám podařilo tento turnaj uspořádat a navíc pro mne s takovou krásnou tečkou. Rád v Open kategorii nastoupím, i když vím, že je to obrovský závazek,“ uvedl šťastný Václav Leitner.

Na dalších příčkách se umístili: 4. Aleš Vlk (4 b., 42:56), 5. Tomáš Feix (3 b., 34:61), 6. Peter Feix (2 b., 37:56).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *