Prokopová dosáhla dosud největšího úspěchu

 Se čtyřmi trofejemi se z letošního US Open v Adventure golfu, které se konalo v Boothbay (Maine), vrátila výprava rakovnického Putt-golf club CONDOR. Až nečekaně dobře se dařilo zejména třináctileté Olivii Prokopové, jež dosáhla dosud největších úspěchů v rámci US ProMiniGolf Tour. V absolutní profesionální kategorii Open (společně s muži) obsadila čtvrtou příčku, když jí k bronzu chyběl jediný úder. Stejně tak i v kategorii žen, kde skončila stříbrná.

Z celkového prvenství se již potřetí (předtím 2004, 2005) radoval Matt Mc Caslin (North Carolina), který zaznamenal v osmikolovém maratónu 275 úderů, na druhé příčce skončil Peter Gilchrist (Maine) – 283 úderů, na třetím Astra Miglane Stanwyck (Wisconsin) – 287 úderů. Na Prokopovou (288 úderů) tak zbyla nenáviděná čtvrtá pozice, se kterou před odletem ale v žádném případě nepočítala: „Na amerických majorech, tedy na US Open a Turnaji mistrů, jsem byla v Open nejlépe shodně třináctá. Pro letošek jsem si stanovila cíl, abych se konečně dočkala alespoň desáté příčky. Vše, co by bylo případně navíc, bych brala jako malý zázrak, protože jdeme s mým teamem postupnými kroky. A najednou je tu čtvrtá příčka, která nám nejprve přivodila pořádnou porci radosti, ale s odstupem několika dnů stále více litujeme toho jednoho nešťastného úderu, který by mne posunul do rozstřelu o bronz a také o první příčku v kategorii žen…,“ uvádí Olivia Prokopová, jež doufá, že si vše vynahradí na říjnovém Turnaji mistrů. „Podřizujeme tomu prakticky celý letošní rok. Uzpůsobili jsem i počet turnajů a celý tréninkový plán. V dějišti (Myrtle Beach, South Carolina) budeme s realizační teamem celý měsíc, abych se mohla co možná nejlépe připravit. Bohužel nyní na US Open jsem měla na přípravu jen tři a půl dne, což je hodně málo. Odlétali jsme totiž na poslední chvíli po skončení Junior National Cupu v Maďarsku, přitom já jsem zvyklá přibližně na desetidenní trénink na daném hřišti.“

Nicméně výše uvedené výsledky nebyly jedinými, které Olivia na letošním US Open, dosáhla. „Táta se přihlásil do soutěže amatérů, čímž jsme mohli vytvořit družstvo, které smělo nastoupit pod názvem Central Bohemia Region (Středočeský kraj) v soutěži týmů. No a nakonec z toho byla nejen třetí příčka pro tátu mezi amatéry, ale i bronz v kategorii teamů, když jsme nestačili jen na vítězné bratry Mc Casliny, kteří reprezentovali Severní Karolínu, a na stříbrný pár manželů Gilchristových z Maine. Ostatních pět celků jsme nechali za sebou…,“ uzavírá Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *