Prokopová mistryní republiky

 S největší sbírkou medailí ze všech účastníků odcházela z letošního Mistrovství České republiky v minigolfu na evropských površích, které hostily eternitové a betonové dráhy v Rakovníku, dvanáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu CONDOR Olivia Prokopová, jež na šampionátu startovala v barvách SK Tempo Praha.

Prokopová mistryní republiky

„I když jsou mojí naprostou prioritou stále Adventure a Crazy golf, chtěla jsem si po pěti letech vyzkoušet, jak bych na tom byla i na těchto površích. Když se mi podařilo do Rakovníka kvalifikovat, šanci startu jsem využila,“ uvedla Prokopová.

Ta se představila jak v kategoriích mladších a starších žáků, tak i v družstvu žen, se kterým už v pátek vybojovala svoji první stříbrnou medaili, když Pražanky nestačily pouze na ženy Bystřice pod Hostýnem. Celkově druhou příčku by Prokopová vybojovala při případném startu i v individuální kategorii žen, kterou ale nesměla obsadit.

V individuální kategorii starších žáků Prokopová vedla v desetikolovém třídenním maratónu od počátku až téměř do úplného konce. V posledním desátém okruhu ale nezvládla několik drah, čehož využili k dotažení se na první příčku Dušek z Olomouce a Vlček z Hradce Králové, se kterými se Prokopová o zlato posléze utkala v následném play-off.

Na první dráze zahráli všichni hráči dva údery. „Bohužel mi při slabším úderu trochu foukl vítr…,“ glosuje Prokopová. Na druhé dráze zaznamenal Vlček dvojku, Dušek s Prokopovou eso, a tak na dráhu číslo tři postoupili pouze tito dva hráči. Dušek zahájil esem. „Zahrála jsem bezchybný úder, ale bohužel vítr míček odfoukl kousek mimo jamku…,“ smutnila Prokopová.

Ta si vše měrou vrchovatou vynahradila v kategorii žáků mladších, kde zvítězila s velkým náskokem před Doleželem z Holešova a Solařem z Bystřice pod Hostýnem. „I když jsem samozřejmě za všechny medaile ráda, nejsem se svým umístěním v žácích vůbec spokojená. Zlato jsem si prohrála ale sama…,“ sdělovala v slzách Prokopová, které nebylo vůbec do řeči.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *