Dvě zlata a stříbro z US Masters

Finální příprava na letošní US Masters v Adventure golfu na obou hřištích v jihokarolínském Myrtle Beach vzala za své. Tropická bouře zhatila veškeré plány třiadvacetileté hráčky PGC JM20 a dvojnásobné absolutní vítězky tohoto nejprestižnějšího světového turnaje Olivie Prokopové i dvanáctiletého hráče GWC Rakovník Pavla Mayera.

„Program turnaje byl zkrácen o jeden den a právě načasování, jiné začátky a denní rozvrh kol mi pravděpodobně udělaly největší čáru přes rozpočet, jak se říká,“ naráží Olivia Prokopová na fakt, kdy byla po polovině prvního hracího dne až na průběžné osmnácté pozici z osmašedesáti profesionálů.

Po prvním hracím dnu, kdy bylo sehráno celkem osm okruhů na místo původně plánovaných pěti, zaujímala ale už šestou pozici. „To bylo stále hratelné, ale ani v sobotu, kdy vždy hrajeme dvě kola v dřívějších hodinách, jsem se s posunem a třemi koly nepopasovala, jak bych si představovala. Nakonec jsem ale spokojena, skončila jsem šestá v kategorii profesionálů, ovládla jsem kategorii žen, kde jsem opět obhájila prvenství, a společně s Joyem Graybealem jsme o ránu skončili druzí v kategorii dvojic. Oproti loňsku se tak zase jedná o výrazný posun, potvrzení, že stále patřím jako jediná žena planety do úzké světové špičky i mezi muži, a svůj boj o třetí zelené sako stále nevzdávám a nevzdám.“

Naopak výborně vstoupil do turnaje dvanáctiletý Pavel Mayer, který si předsevzal bojovat o třicítku nejlepších. „Vyšla mi náramně čtyři kola na hřišti Aloha a dokonce jsem se průběžně pohyboval na sedmé příčce. Pak jsem si ale neodpustil několik svých zbytečných chyb a své sehrála i únava z náročného programu, a tak jsem klesal pořadím níže a níže. Na třicítku jsem ale myslel i před třemi sobotními koly, kdy jsem byl průběžně pětatřicátý. Nakonec jsem skončil devětatřicátý, ale i tak jsem oproti loňsku mírně spokojen. Zároveň bych rád poděkoval Olivii, protože vím, že ona se mi v tréninku obětovala i na úkor svého pozdějšího výsledku a má tak největší podíl na mém vzestupu,“ uvedl nejen na adresu své trenérky Pavel Mayer, jenž o pět ran zvítězil v kategorii juniorů do dvanácti let, čímž obhájil loňský primát, a s Davidem Mc Caslinem skončili jedenáctí z devatenácti dvojic.

„Rádi bychom společně poděkovali naší caddye Kristýně Blažkové (na snímku uprostřed), od níž jsme měli po celou dobu perfektní servis i dalším členům našeho Olivia teamu a fanouškům za výraznou podporu,“ řekli závěrem unisono Olivia Prokopová a Pavel Mayer.