S pokorou na přírodní trávu

Na sklonku roku 2017 obdržela Olivia Prokopová mimořádnou nabídku, a to přímo z oblasti klasického golfu, aby se aktivně zapojila do Major Series of Putting (MSOP). „Konečně přišlo to, nač jsem celý svůj dosavadní sportovní život trpělivě čekala a každý den až třífázově připravovala. Znamená to pro mne novou výzvu a zcela jistě se od roku 2018 turnajů ze série MSOP budu účastnit a měřit tak síly s nejlepšími golfisty USA a dalších zemí světa,“ řekla tehdy dnes třiadvacetiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu JM20.

 

Nyní se sice ještě stále připravuje v Myrtle Beach na letošní ročník US Masters (10. – 13. října) v Adventure golfu, ale i zde se velmi hlasitě skloňuje MSOP a Las Vegas. „Ono to vlastně ani ve Vegas nebude. Organizátoři se nějak nedohodli s vedením města, a tak – i když byl loni vybudován zbrusu nový stadion s osmnácti umělými greeny, které navrhla golfová legenda Jack Nicklaus – se bude hrát v cca dvacet kilometrů vzdáleném Henderson, a to na golfovém hřišti, čili na greenech s přírodní trávou,“ přibližuje neblahou situaci Olivia Prokopová.

 

Právě výše uvedený fakt nemusí české nahrávat do karet. „Je pravda, že jsem z toho trochu zklamaná a kdybych věděla dříve, jaká situace nastane, pravděpodobně bych do toho na přírodní trávě na putting greenu nešla.“

 

Prokopovou ale přiletí povzbudit do nevadské pouště minimálně tucet českých fanoušků. „A právě kvůli nim, když už chystali ty vlajky, a kvůli dalším příznivcům a sponzorům, kteří se na letošním podzimním tripu podílejí, nic nezabalím, i když to bude něco nového a velkou výhodu budou mít hráči klasického golfu. Prostě zkusím při všech pěti turnajích, jichž se budu během posledního říjnové týdne účastnit, projít cutem a pak se uvidí. Horší možná bude se vyrovnat s mužskou ješitností a šovinismem, protože vím, že se na mne někteří hráči z tohoto téměř mužského světa v uvozovkách těší a hodlají si mne takzvaně vychutnat. Ale to už mám za sebou několikrát, a tak ať se klidně kdokoliv utápí ve své nenávisti. Já do toho půjdu jako vždy s pokorou jak k našemu sportu, tak i k soupeřům,“ uzavřela Olivia Prokopová.

 

 

JM 20 (www.jm20.cz); VOLKR (www.volkr.cz); LOŽISKA ZUBALÍK (www.zubalik.eu); ELEKTRO – VIOLA (www.viola.cz); K. & L. (www.k-l.cz); JPL ZAHRADY (https://jplcz.com/); SPORTOVNÍ CENTRUM EDEN BEROUN (www.sporteden.cz); CENTRUM ZÁBAVY A SPORTU FOMEI (http://golf.fomei.com/); CZECH SPORT TRAVEL (www.czechsporttravel.cz); LIBUŠE PROKOPOVÁ (www.oliviaprokopova.com); HOMAX (www.homax.cz); PAMASERVIS (www.pamaservis.cz); AUTOSTOP RAKOVNÍK (www.autostop-rakovnik.cz); ESA LOGISTIKA (www.esa-logistics.cz); TWO BROTHERS (www.twobrotherspc.cz); MĚÚ RAKOVNÍK (www.mesto-rakovnik.cz); KRAJSKÝ ÚŘAD (www.kr-stredocesky.cz)