Propadák a pohřebiště šampionů

Propadákem skončila v Myrtle Beach letošní účast Olivie Prokopové na největším a nejprestižnějším turnaji světa v Adventure golfu – US Masters. Dvojnásobná šampionka z let 2012 a 2013 obsadila mezi šedesáti profesionály v kategorii bez rozdílu pohlaví až šestnáctou příčku.

Propadák a pohřebiště šampionů

O celkovém prvenství Američana Randyho Reevese nebylo pochyb téměř od první odehrané jamky. Novopečený šampion doslova deklasoval zbytek startovního pole, když jeho náskok před druhým Gregem Newportem činil propastných šestnáct ran!

„Randy hrál po celých dvanáct kol famózně. My ostatní jsme mu pouze sekundovali. Dlouze jsme všichni své průměrné až podprůměrné výkony konzultovali, ale k ničemu konkrétnímu jsme se vlastně zatím nedobrali,“ říká Olivia Prokopová.

Na jejím výkonu se bezesporu podepsala evakuace před hurikánem Matthew a týdenní výpadek v tréninku. „Na to se ale vymlouvat nelze. I tak jsem měla zahrát daleko lépe. Jak ale říkám, ono to tam takzvaně nepadalo nikomu – tedy mimo Randyho, který jel jak robot.“

Dalšími výraznými změnami byly pro tento ročník změna jednoho ze hřišť a zbrusu nová značka míčků. „Právě s tím se Randy vyrovnal nejlépe ze všech. Hřiště i míčky mu seděly. Nám ostatním to prostě nedojíždělo,“ naráží Prokopová na fakt, že ani další z předchozích šampionů US Masters neuspěli.

Jay Klapper (vítěz 2011) skončil až na dělené třiatřicáté příčce, Bobby Ward (1997) dělený devětadvacátý, Brad Lebo (2008) dělený jednadvacátý, loňský vítěz Matt Male dvacátý, Hans Olofsson (2005 a 2006) dělený osmnáctý. Jen o ránu lépe než Prokopové se vedlo čtyřnásobnému vítězi z let 2001, 2003, 2007 a 2014 Danielu Mc Caslinovi, jenž obsadil dělenou třináctou pozici. Osmý pak byl David Mc Caslin (2002), pátý pak Ricard Lockner (2010) a druhý vzpomínaný Greg Newport (2009). Rozdíl mezi druhým a dvacátým hráčem v pořadí byl pouze jedenáct ran.

Olivia Prokopová se tak letos v adventure-golfové baště radovala pouze z vítězství v kategorii žen, když před druhou Paulou Gay zvítězila o třiadvacet ran. „To je ale hodně málo, protože primárně jezdím hrát otevřenou kategorii. Prostě hned příští týden budeme vše, a to jamku po jamce, analyzovat společně s tátou a trenérem Špidrou, s kterým chci nutně ještě více prohloubit spolupráci. Bez toho to nepůjde, pokud se budu chtít opět vrátit na příčky nejvyšší. A já chci, protože to dlužím spoustě lidí. Doufám, že se mnou budou mít všichni ještě trpělivost a zachovají mi přízeň, za což všem sponzorům děkuji. Zejména pak nyní společnosti JM20, která s námi byla při naší evakuaci v kontaktu a v mnohém nám pomohla.“

Další českou stopu, a to stopu velmi výraznou, zanechala na letošním US Masters Taťána Krepsová z GWC Rakovník, jež jako sparing-partnerka Olivie Prokopové startovala v kategorii amatérů. „Táňa hrála fantasticky a dokázala i díky svým dvěma osobním rekordům na jednom ze hřišť vybojovat stříbro jen se ztrátou sedmi ran na vítězného a velmi zkušeného Briana Karteka a s náskokem čtyř ran na neméně zkušenou Vanettu Block. I té bych ráda poděkovala,“ uzavírá Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *