Minigolfisté uctili památku Lubomíra Buča

Třiadvacet hráčů a hráček – z toho čtyři přední čeští profesionálové v čele s nejlepší hráčkou světa Olivií Prokopovou, přijalo v sobotu 9. listopadu 2013 pozvání prezidenta CMOSA Jana Prokopa do Úžic u Kralup k I. ročníku Memoriálu Lubomíra Buča, který podlehl po dlouhém boji zákeřné nemoci na sklonku loňského léta ve věku nedožitých osmadvaceti let.

Minigolfisté uctili památku Lubomíra Buča

„Lubo byl chlapec, který celý zdejší minigolfový areál se šestatřiceti jamkami vybudoval doslova a do písmene vlastníma rukama,“ uvedl mimo jiné při úvodní řeči majitel úžického areálu a prezident místního klubu Ing. Pavol Turoň.

„Byl jsi jedním z nás profesionálů a dokonce i trenérů, kterého jsme vloni při Czech Open bezmezně obdivovali, protože jsi dokázal nastoupit a odehrát osm náročných okruhů při tak vážném zdravotním stavu. Vždy, když Olivia nastupuje k turnaji, prosím tě tam nahoru o pomoc a nyní ti za ni děkuji,“ poklonil se za všechny hráče a trenéry památce Lubomíra Buča kouč Aleš Vlk, jenž všechny přítomné zároveň vyzval k minutě ticha a následnému zapálení svíček.

Soutěž samotná byla rozdělena pouze do dvou kategorií. V kategorii registrovaných hráčů a také absolutní vítězkou se po třech okruzích stala s výsledkem 108 ran Olivia Prokopová, v kategorii neregistrovaných dominoval Jiří Homolka s výkonem 130 ran.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *