7 DNŮ PO OPERACI OČEKÁVÁ NOVOU VÝZVU

Pouhý týden po operaci únavové zlomeniny a pakloubu na své pravé ruce, kterou osmnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu Olivia Prokopová absolvovala u specialisty MUDr. Radka Kebrleho v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, již spřádá nejlepší světová hráčka Adventure golfu plány na další sezónu.

7 DNŮ PO OPERACI OČEKÁVÁ NOVOU VÝZVU

„Ruka mi samozřejmě stále bolí a téměř necítím palec, ale mám přesně dva měsíce na rekonvalescenci, abych mohla prvního září odletět do Spojených států na šňůru turnajů, kterou jsme měla v původním plánu. Věřím, že díky péči doktora Kebrleho vše dopadne dobře. Za čtyři dny mi vyndá stehy a budu mít příležitost začít s postupnou rehabilitací,“konstatuje Prokopová, kterou mile překvapil zájem zaoceánských i evropských hráčů o její zdravotní stav.

„Vůbec nechápu – a ani jsme to nezjistili, jak se informace o operaci dostala do USA. Najednou byl ale Facebook plný starostí a přání k uzdravení. Teprve poté jsme tam my vyvěsili dvě fotky s informací. Musím říct, že mi tento zájem doslova ohromil, protože pak se rozběhla smršť od desítek a desítek amerických hráčů, ke kterým se přidávali Britové, Švédové a tak dále. Samozřejmě, že jsem jak hráčům z PPA, tak i z US PMGA, přislíbila, že na podzimní National Championship v Putt-Puttu i US Masters v Adventure golfu přicestuji. Stejně tak i organizátorům mistrovství světa v Crazy golfu v anglickém Hastings.“

A právě posledně jmenované přímořské město by mohlo v příštím roce znamenat pro Olivii Prokopovou další přelom v její bohaté kariéře. „Já tam jezdím pravidelně již od roku 2003, protože je tam ohromný minigolfový areál se třemi typy hřišť. Na jednom z nich se pravidelně – letos již pojedenácté – koná světový šampionát v Crazy golfu. Na dalším, které bylo kompletně – a to doslova – zrekonstruované před třemi roky, probíhá od roku 2011 World Masters v Adventure minigolfu. Nikdy jsem se na tento šampionát nedostala, protože jsem se po celé ty tři roky plně soustředila jen na Adventure golf. Nominaci a pozvání jsem ale pokaždé obdržela. Nyní jsme se společně s mým manažerem spojili s World Minigolf Federation a BMGA, což jsou pořadatelé tohoto podniku, a příští rok v červnu bych pravděpodobně do Hastings vycestovala,“ plánuje Prokopová.

Mohlo by se tak jednat o velmi zajímavou výzvu. „Výzva to skutečně je, protože to bude opět něco jiného -jiný povrch jamek, jiné hole, jiné míčky, než na které jsem za poslední léta zvyklá. Ale potěšil mne zájem vedení WMF o moji účast i reakce samotných hráčů. Doslova bylo řečeno, že by se těšili, kdyby mohla nejlepší hráčka světa změřit síly s nejlepšími hráči světa na tomto povrchu. Téměř shodně takto hovořili Britové, Němci, Švédové, Finové… Pro můj tým to bude znamenat přes zimu novou a velmi náročnou práci s minigolfovými míčky, které jsou fakticky specifické, ale skutečně to bereme jako obrovskou výzvu, jejíž pokoření může trvat opět několik let,“ říká téměř nadšeně česká reprezentantka.

Znamená to snad, že by vyklidila pozice ve svých dominantních disciplínách – Adventure golfu a Crazy golfu, které se hrají s naprosto odlišnými míčky a holemi? „To v žádném případě. Jen bych si rozšířila takzvaně portfolio, ve kterém by k Adventure golfu, Crazy golfu a Putt-Puttu, jemuž bych se chtěla také více věnovat, přibyl ještě Adventure minigolf – ostatně do roku 2008 jsem na výše zmíněném povrchu hrávala i British Open. Jsme přesvědčeni, že se dá velmi vhodně sestavit turnajový kalendář, v němž by mohlo možná být místo i na jeden kvalitní český turnaj. Vše nyní bude ale hodně záležet na zájmu mých osobních sponzorů. Doufám, že by to mohli podpořit. Já bych, jak už jsem naznačila, novou výzvu brala všemi deseti – lépe řečeno v současné chvíli všemi pěti,“ směje se závěrem Olivia Prokopová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *