Tři „tituly“ z mistrovství světa

Zlatý pohár pro vítězku kategorie žen z letošního mistrovství světa v Crazy golfu (World Crazy Golf Championship), které se o víkendu konalo v anglickém Hastings, přivezla kmenová hráčka rakovnického Putt-golf clubu JM20 sedmnáctiletá Olivia Prokopová, jež na tomto vrcholném podniku startovala v barvách Crazy golf clubu Eden Beroun.

„Byl to nejnáročnější šampionát v historii. Dokonale prověřil celé čtyřiapadesátičlenné startovní pole. Oproti předchozím letům nás čekaly nové pomalejší koberce a také nové jamky, které jsou kovové a dopomáhají k tomu, že se po hraně míček sklouzne a odjede, kdyby byly jamky klasické, nic podobného by se nestalo. K tomu všemu se muselo hrát s novou letošní sérií míčků, což jsme všichni ze špičky nesli velmi nelibě! Britové už na ně byli zvyklí, přesto si také stěžovali, navíc oni jsou absolutní specialisté na tuto minigolfovou disciplínu.  Já musela dokonce kvůli nim sáhnout do bagu pro hůl, se kterou už jsem dva roky nehrála, protože od mé klasické se špatně odrážely. A o počasí, které v sobotu na hřišti vládlo, ani nehovořím,“ nestěžovala si osamoceně Prokopová.

Ta si šla za obhajobou titulu neochvějně již od druhého okruhu, kdy si vypracovala náskok šesti ran na domácí Ruth Burke, několikanásobnou mistryni světa. Nakonec jejich rozdíl činil osmnáct ran, třetí Brenda Smith ztratila na vítězku jednasedmdesát ran.

Česká hráčka se ale po celou dobu pohybovala i v popředí absolutní kategorie. „První den, kdy se hrála čtyři kola, jsem byla neustále pátá. V prvních dvou nedělních okruzích jsem se posunula o příčku výše a před sedmým finálovým kolem jsem si řekla, že to risku vabank. Buď bude bedna, nebo se budu pohybovat někde kolem desátého místa. Věděla jsem, že to může být jedině na úkor také sedmnáctiletého Adama Kellyho. A vyšlo to. Nakonec jsem vybojovala v této nejprestižnější kategorii bronz, když na vítězného obhájce trofeje Smitha jsem ztratila osm ran, na druhého Rutherforda rány dvě. Kellyho jsem celkově porazila o dvě rány a mohla jsem se radovat ze světového titulu i mezi juniory.“

Olivia Prokopová byla i nejúspěšnějším hráčem ze zemí mimo Britské ostrovy. Fin Aho skončil v osmnáctičlenném finále devátý, Němec Fuchs desátý a Američan Drexler dvanáctý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *