Počtvrté v řadě v posledním „flajtu“!

Zatímco první hrací den letošního US Masters v Adventure golfu jako by zastihl Olivii Prokopovou, sedmnáctiletou hráčku Putt-golf clubu v nepříliš dobré formě, druhých pět hracích kol si vše plně vynahradila a počtvrté v řadě tak nastoupí (tento fakt se ještě žádnému jinému hráči v dosavadní historii nepovedl) v posledním „flajtu“ dne, který se na jamku číslo 1 připraví v 16:00 letního středoevropského času.

Pro Prokopovou nezačalo letošní US Masters úplně špatně. „Po třech kolech jsem byla druhá o úder za Bradem lebo, ale chtěla jsem zahrát tak o pět ran lépe,“ vrací se do čtvrtečního dopoledne.

Pak ale přišlo něco, co sama hráčka nedokáže definovat. „Něco mi prostě odešlo a výsledkem bylo jen pět es za dvě kola na Pinneaple Beach. V tu chvíli se mi navíc hned devěkrát během těchto kol zastavil míček těsně na hraně jamky!!!  Nerada používám slova smůla a štěstí, ale… Ne! Nepoužije ani nyní. To ale prostě pak přijde frustrace a na mne dolehla úplně, protože jsem se propadla na deváté místo. Přesto, i když je tu největší konkurence v historii – např. hned šest držitelů zeleného saka najednou, jsem při odjezdu ze hřiště tátovi řekla:  Já se prostě nespokojím s první desítkou…, zaútočím…., chci to zlato. Ještě je sedm kol a vymazat se to dá za jedno jediné…“

Svým slovům dostála v pátek téměř dokonale. Kolo od kola stahovala šestiúderový náskok, až se po čtyřech kolech dostala na samý vrchol. V době jejího největšího tlaku ale přišlo to, co si nikdo nepřál. „Opět se ozvalo koleno. Celý okruh jsem šla v bolestech a skoro v slzách. Nevzdala jsem to, ale zahrála jsem svůj nejhorší výsledek -34 ran. Nakonec jdu tedy do zítřejších dvou finálových okruhů z druhé pozice, když na vedoucího Švéda Locknera ztrácím dvě rány, třetí Danny McCaslin na mne společně s Thomasem Rawlesem ztrácí ránu. Pátý Jay Klapper další dvě a šestý Newport ještě dvě navíc.“

Jak již bylo uvedeno, půjde česká jednička v posledním flajtu počtvrté v řadě. V roce 2009 ztrácela na prvního Newporta dvě rány a skončila čtvrtá. V roce 2010 ztrácela sedm na Locknera a náskok před třetím Newporten, který činil jednu ránu, udržela. V roce 2011 šla z první pozice s náskokem dvou ran, ale z šesté pozice ji dotáhl a v náhlé smrti pak porazil Jay Klapper, jenž před finále ztrácel šest ran.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *