Na začátek třetí desítka a třetí příčka

S černými páskami na rukávech nastoupili po minutě ticha, kterou před prvním údery svorně drželi k uctění památky tragicky zesnulých hokejistů, do pondělního turnaje z pětidenního klání National Championship asociace PPA všichni tři evropští hráči Olivia Prokopová, Tomáš Feix, Ricard Lockner a kouč Aleš Vlk. Stejně tak byl Memphis svědkem uctění památky newyorských obětí z 11. září 2001, kterou američtí hráči projevili červeno-modro-bílými stužkami na hrudích.

Na začátek třetí desítka a třetí příčka

„Bylo to celé velmi smutné a dojemné. Až se člověku pomalu nechce myslet na sport…,“ hledala slova šestnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová.

Ta do pondělních čtyř okruhů turnaje profesionálních dvojic nastoupila společně s Ricardem Locknerem z Švédska. „Tentokrát se hrál systém zvaný „lepší míček“, což znamená, že si vždy dvojice vybere lepší výsledek na jamce. Nám se ale vůbec nedařilo. Oba s Ricardem jsme kazili stejné jamky.  Nakonec jsme po čtyřech kolech zaznamenali 98 ran, což je průměr 24,5. I když to na první pohled nevypadá špatně, je nutné říct, že nejlepší dvojice měla celkem 85 ran, to znamená průměr 21,25. Američané prostě tuto hru na Putt-Puttu umí jak nikdo jiný. Umí taktizovat, umí si sestavit vhodné dvojice… Nakonec jsme s Ricardem skončili až dvacátí šestí. Oba jsme to ale brali jako rozehrání před dalšími turnaji,“ přiblížila průběh prvního turnaje Olivia Prokopová.

Mnohem lépe si v kategorii amatérů vedl sparing-partner Olivie Tomáš Feix, jemuž byl kolegou ve dvojici dlouhodobě nejlepší americký amatér Randal Smith. „Docela jsme si sedli a skončili jsme v naší kategorii na dělené třetí příčce. Osobně to beru jako velký úspěch,“ uvedl český hráč.

Před tím se náhle ocitla otázka, zda přijmout vypsanou finanční prémii a přijít tak o statut amatéra.  „Nejprve jsem se poradil, a když jsem byl ubezpečen, že profesionální statut se mne týká až po skončení posledního kola tohoto týdne, rozhodl jsem se peníze přijmout. Kdy poprvé mezi profíky naskočím, to si musím nechat projít hlavou.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *