Prokopová leaderem US Open

V čele celého startovního pole Mezinárodního mistrovství Spojených států amerických – US Open – v Adventure golfu, které se koná v Bransonu v Misouri, stojí po prvních pěti pátečních kolech šestnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová

Prokopová leaderem US Open

Na druhé příčce se s odstupem pouhé jedné rány drží obhájce loňského prvenství Američan Brad Lebo, třetí pozici pak zaujímá jeho krajan Rainey Statum, jenž je zpět o dalších pět ran.

„Byl to asi nejnáročnější den mé kariéry. Vedla jsem od prvního do třetího okruhu, pak jsem vedení na chvíli o dvě rány ztratila, ale v pátém kole jsem se do čela opět vrátila. Nic to ale neznamená, protože nás čeká ještě sedm dlouhých kol a náskok je minimální,“ říká Prokopová.

Ta vede samozřejmě nejen kategorii profesionálů bez rozdílu pohlaví, ale s náskokem třiceti ran i kategorii žen (na druhé příčce je naturalizovaná Američanka Astra Miglane Stanwyck, na třetí s odstupem dalších deseti ran Češka Taťána Krepsová) a společně s Bradem Lebo i kategorii dvojic. V kategorii amatérů se na průběžné druhé příčce pohybuje český hráč Michal Běhounek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *