Olivia vítězkou Turnaje mistrů

Jeden ze svých snů si po celoroční přípravě splnila čtrnáctiletá hráčka rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová, které se povedl nevídaný triumf na letošním Turnaji mistrů v Adventure golfu v USA.

V kategorii žen nedala své největší soupeřce a obhájkyni titulu – naturalizované Američance Astře Miglane Stanwyck – žádnou šanci na vítězství. Prokopová po dvanácti kolech zvítězila o neuvěřitelných 29 úderů. „Jsem moc a moc šťastná, že se mi to podařilo, protože těch stříbrných pohárů už bylo dost! Nikdo ale nečekal, že to bude s takovým náskokem,“ uvedla dnes jistě nejkomplexnější a nejlepší minigolfistka planety.

Prokopová měla po dva dny nakročeno k titulu dokonce i v kategorii Open (společně s muži). „Nakonec jsem skončila i tak nečekaně čtvrtá. Ve finále jsem nic nezkazila, ale tito Top kluci, nejsou žádný pěvecký sbor, jak mne včera varovaly jedny golfové noviny. Do puntíku se to splnilo. I tak je ale čtvrtá příčka neskutečná. Je to více méně ukázka toho, že jdeme stále tou nejlepší cestou,“ je spokojena Olivia. Ta se dočkala ještě jednoho stříbra, které společně s Milanem Sýkorou vybojovali v kategorii týmů.

„Já za všechna umístění děkuji nejen mé rodině, ale i trenérovi Marku Špidrovi, se kterým se dnes po osmi letech loučíme, novému kouči Milanovi Sýkorovi, sparring-partnerům Peteru Feixovi, Vaškovi Leitnerovi, Tomáši Feixovi a Aleši Vlkovi, holkám z realizačního týmu – Táně Krepsové, Lucce Kolářové a Ivě Raisové a jejímu partnerovi Tomáši Knéblovi, jenž se mi staral celý rok o fyzičku. Díky všem fanouškům za fandění a sponzorům – zejména společnosti STARLIFE pana Roberta Změlíka – za maximální podporu. Nesmím zapomenout ani na dokonalou domácí přípravu, která mi byla umožněna manželi Vlčkovými v Horním Bezděkově a městem Rakovník v mé domácí aréně. Prostě díky všem za vše,“ nekončí děkovný proslov Olivia Prokopová.

Další umístění hráčů Putt-golf clubu STARLIFE:  Profesionálové 16. Milan Sýkora, 28. Václav Leitner. Amatéři: 2. Peter Feix, 4. Tomáš Feix, 8. Aleš Vlk. Teamy: 2. Olivia Prokopová –  Milan Sýkora, 10. Peter Feix – Tomáš Feix, 11. Václav Leitner –  Aleš Vlk.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *