Jak postava z Disneylandu

Přesně tak si tady připadám. Jak Minie či Mickey Mouse od Walta Disneyho, kteří tady v Orlandu na všechny vykukují z každého rohu. Druhý tréninkový den na týdenní šampionát v Putt-Puttu přinesl totiž příjezd dalších profesionálů a všem jsem byla „mojí americkou ekipou“ představována.

 Jak postava z Disneylandu

Docela to chápu, protože absolutně narušuji do této doby výhradně mužský svět a působím tady spíše jako naprostá rarita. Musím ale popravdě přiznat, že jsem snad větší gentlemany, než kteří se pohybují právě v této minigolfové disciplíně, ještě nepotkala. A to se to na minigolfech „slušňáky“ jen hemží. Každý z mužů mi tady chce pomáhat, každý vždy rychle přispěchá s radou, jak co a kam zahrát…

Nesmím ale zapomenout ani na „své dva chlapy“, kteří mne doprovází z Česka. Táta se jako obvykle stará o administrativu, jednání a vyjednávání, Milan Sýkora, který 20. října definitivně převezme tréninkové otěže od Marka Špidry, se o mne stará od rána do večera.

Byla to dobrá volba, když jsme devět měsíců zvažovali mezi několika kandidáty, na koho to nakonec padne.

Milan například po celé dva dny zakresloval na šestatřicet kartiček jednotlivé dráhy a zítra do nich definitivně dopíšeme s Bradem a Mattem konkrétní systémy. Několik čtenářů z Česka se mi ptalo, jaké to je, když najednou trénuji s několika Američany. Musím říct, že velice náročné. I když s mými kluky jsme taky byli vždy na hřišti celé dny, je tohle daleko vyčerpávající. Můj tým mi vždy maximálně po devadesáti minutách dal alespoň dvacetiminutovou přestávku na odpočinek, ale
Američané trénují celý den téměř bez přestávky. Dnes jsem už po osmi hodinách pomalu mlela z posledního a vyžádala si alespoň krátkou sprchu. Vše ještě navíc umocňuje obrovské vedro, protože po oba dny bylo přes poledne 42 stupňů Celsia. Ale alespoň jsme se cestou ze sprchy zasmáli. Milan se mi ptal, jak má říct vrátnému, že jdeme trénovat Putt-Putt. Řekla jsem mu to správně, ale on – jak anglicky nehovoří – větu dokonale spletl a vrátnému rozkazovacím způsobem řekl: „Jdi trénovat Putt-Putt!“.

Olivia Prokopová, Orlando, USA

Popiska: Milan zakresluje jednu z drah a jeho výsledný produkt. Foto Honza Prokop

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *