Prokopová se chystá vstoupit do dějin jako minigolfová vícebojařka

 Poprvé od roku 2002 se česká juniorská minigolfová reprezentace, ve které se představila i čtrnáctiletá hráčka Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová, vrátila z vrcholné akce (MS, ME) bez medaile. Úřadující mistryně světa – Nakládalová, Handlová, Prokopová, doplněné náhradnicí Kadaníkovou – se nakonec musely na Mistrovství Evropy v německém Waldshutu „spokojit“ s celkovou čtvrtou příčkou.

Poprvé od roku 2002 se česká juniorská minigolfová reprezentace, ve které se představila i čtrnáctiletá hráčka Putt-golf clubu STARLIFE Olivia Prokopová, vrátila z vrcholné akce (MS, ME) bez medaile. Úřadující mistryně světa – Nakládalová, Handlová, Prokopová, doplněné náhradnicí Kadaníkovou – se nakonec musely na Mistrovství Evropy v německém Waldshutu „spokojit“ s celkovou čtvrtou příčkou, když na třetí Švédky a třetí Rakušanky ztratily pouhý jeden, respektive čtyři údery.
V kategorii jednotlivkyň prošla šestnáctá nasazená Prokopová mezi nejlepších osm přes nasazenou jedničku – Němku Anne Hempel, kterou 6:5 porazila na dvacáté dráze v pořadí.
V té chvíli ale pořadatelé pro déšť šampionát přerušili, aby ho o několik hodin později nepochopitelně prohlásili za ukončený! Osmičku nejlepších pak určila jury v tom pořadí, ve kterém byly hráčky původně nasazeny. Olivia Prokopová tak obsadila konečnou osmou příčku.
„Toto rozhodnutí absolutně nechápu. Prakticky jen česká výprava chtěla dál pokračovat ve hře. Náš hlas byl ale proti velmocím, které tomuto druhu minigolfu „kralují“, příliš slabý. Věřila jsem si, že bych došla minimálně do semifinále,“ uvedla po návratu do vlasti Olivia Prokopová.

Ta si může zklamání vynahradit v následujících dvou měsících, kdy ji čekají další vrcholy sezóny. „Ano, jedná se skutečně o několik vrcholů sezóny, protože pokaždé jde o jiný typ minigolfu a tudíž i o jiný typ povrchů, míčků, holí a úderů. Stávám se prakticky takovou minigolfovou vícebojařkou. A zdali to není tříštění sil? Nemyslím si to ani já, ani můj realizační tým. A není to také ani žádné honění se za rekordy.“
A oč se tedy jedná? Olivia Prokopová se stane prvním člověkem na světě, který kdy nastoupil na všech vrcholných akcích na všech minigolfových površích. Prozatím se představila na: World Championships (Mistrovství světa) a European Championships (Mistrovství Evropy) v minigolfu na takzvaně evropských površích (eternit, filc, beton); US Open a US Masters (Turnaj mistrů) v Adventure golfu; World Crazy Golf Championships (Mistrovství světa v Crazy golfu) a British Open v Adventure minigolfu.

„Nyní mne čeká The PPA National Championship Week v Putt-Puttu. Je to další minigolfový povrch, který jsem ještě nehrála a který mi ve výčtu ještě chybí, ale zároveň se jedná o obrovskou příležitost a výzvu. Na letošním US Open jsem byla oslovena s nabídkou, abych to zkusila, přitom ale vstup do The Professional Putters Association nebyl vůbec jednoduchý. Museli jsme splnit celou řadu podmínek, protože do nynější doby směl v této asociaci nastoupit jen člověk starší osmnácti let, a to především muž. Co vím, tak se dříve na tomto šampionátu představila z žen snad jen Robin Ventura,“ naráží Olivia Prokopová na přísná vstupní pravidla.

„A to ještě nebylo vše. Museli zasednout komisionáři z PPA, kteří vstup nakonec posvětili. Naštěstí jsem měla podporu hráčské asociace. Jsem moc ráda, že to vyšlo, a děkuji i panu Změlíkovi, který tuto naši misi podpořil.“

My jen pro úplnost dodejme tréninkový a turnajový plán Olivie Prokopové:
24. – 29. srpna trénink Horním Bezděkově
30. srpna turnaj v Adventure golfu v Horním Bezděkově
31. srpna exhibice v Lužné
1. – 6. září trénink v Horním Bezděkově
7. – 13. září trénink na The PPA National Championship Week v Orlandu (USA)
14. – 20. září The PPA National Championship Week v Orlandu (USA)
22. – 27. září trénink v Horním Bezděkově
29. září – 14. října trénink na US Masters v Myrtle Beach (USA)
15. – 18. října US Masters
20. – 23. října trénink na World Crazy Golf Championships v Hastings (Velká Británie)
24. – 25. října World Crazy Golf Championships

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *