Den nezávislosti

V sobotu slavili Američané svůj státní svátek Den nezávislosti. Volno ale měli už v pátek. Pořadatelé ho využili k důkladné přípravě hřiště, které bylo tedy zavřené. Táta tedy naplánoval celodenní výlet. Všechny nás zná a ze svých předchozích návštěv Chicaga  dobře věděl, co by nás zajímalo. Bylo to poprvé, kdy jsme se někdy na turnaji někam podívali.

Den nezávislosti

První zastávkou byla sportovní hala United Center, kde hrají své basketbalové a hokejové zápasy Chicago Bulls a Chicago Blackhawks. I když byla zavřená, nafotili jsme si nadživotní sochu Michaela Jordana. Jen Milan byl trochu „zdrblý“ z toho, že není otevřená ani prodejna s hokejovými proprietami.
Táta nám tedy ještě ukázal centrum města, projeli jsme kolem jezera a nasměroval Milana k obřímu nákupnímu centru, kde byla i strašně velká prodejna se všemožných sportovním vybavením. Jen ten hokej tam zase skomíral…
Potom už nám táta neřekl ani slůvko o tom, kam jedeme a jen říkal, doprava, doleva…., až jsme po dvaceti kilometrech dojeli k vůbec první prodejně Mc Donalds na světě.
„Máte největší kliku na světě, že je dnes zavřené hřiště a že jsme právě dnes mohli přijet sem. Toto muzeum je totiž otevřené jen tři dny v roce, právě v Den nezávislosti a dna dny kolem tohoto dne,“ řekl nám táta.
On to asi dobře od rána věděl, že nás sem vezme, protože ví, že nás to zajímá. Docela mu tedy asi ta generálka hřiště přišla vhod.
To už ale bylo odpoledne, a tak jsme se vydali na cestu k hotelu. Bohužel se nám stala jedna nemilá chyba. Projeli jsme placené mýto bez zaplacení, takže hned v podělí před první fází tréninku pojedeme vše vysvětlovat na policejní stanici. Uchráníme se tím vysokým pokutám, protože v USA žádné auto neprojede bez povšimnutí. Řidiče si vždy dohledají a z jednoho dolaru to pak na pokutách může být až několik stovek.

Olivia Prokopová, US Open 2009, Chicago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *