Olivia Prokopová vlastní titul „Sportovní talent ČSTV“ z Rakouska se

Celkem čtyři poháry přivezli nejmladší hráči rakovnického Putt-golf clubu CONDOR ze XVII. ročníku mezinárodního turnaje Hallentrophy, který se od středy do neděle konal v rakouském Garstenu a na kterém startovali v konkurenci hráčů a hráček z Rakouska, Maďarska, Slovinska, Německa a Česka v barvách SK Tempo Praha.

Olivia Prokopová vlastní titul „Sportovní talent ČSTV“ z Rakouska se čtyřmi trofejemi

Jedenáctiletá Olivia Prokopová (107 úderů: 25, 24, 28, 30) vybojovala ve středečním XV. ročníku Schüler und Jugend – Hallenturnier bronzovou pozici v kategorii žákyň do patnácti let, když tři z celkových čtyř kol vedla, aby nakonec o třetí příčce rozhodl až rozstřel na čtvrté jamce. Z vítězství se radovala Jennifer Helm (103 úderů) z domácího PSV Steyr, stříbrná skončila Martina Danner (107 úderů) z rakouského klubu 3D MSC.

Na první pohár navázal druhou příčkou z kategorie žáků do patnácti let Jan Prokop (140 úderů: 33, 40, 33, 34), pro něhož se také jednalo o turnajovou premiéru na eternitovém povrchu. Prvenství připadlo Markusovi Dannerovi (99 úderů) z 3D MSC, bronz bral Fabian Falkner (145 úderů) ze stejného oddílu.

Při víkendovém XVII. Int. PSV Hallentrophy se Prokopové povedla dokonalá odveta za středeční výpadek. Po sobotním výtečném výkonu 24, 25, 22 se usadila na čele kategorie žákyň a i přes obrovský nedělní výpadek v podobě výsledku 32, 25 a 29 úderů se na této příčce s celkovým výsledkem 157 úderů udržela až do konce. Na druhé příčce skončila Jennifer Helm (172 úderů) a na třetí Elke Huemer (STEIG – 156 úderů po pěti kolech).

Stejně jako posledně jmenovaná se do šestého finálového okruhu neprobojoval ani Jan Prokop, přesto se opět radoval ze stříbrné příčky, když zahrál celkově 171 úderů (32, 37, 32, 34, 36. První příčku bral Marc Cervinka (ALTMC – 134 úderů), třetí pak Michael Blümel (STEIG – 269 úderů).

„S hrou Olivie jsem spokojený. Je vidět, že za pět let hraní Adventure golfu a tvrdého tréninkového drilu přineslo své ovoce v podobě vynikajícího úderu. Olivia se po pěti letech představila na eternitovém osmnáctijamkovém hřišti a po pár tréninkových úderech se na něm pohybovala, jako by ho nikdy nepřestala hrát. Je pravdou, že oproti jejímu prioritnímu Adventure golfu musela na miniaturgolfových dráhách přizpůsobit postoj, neboť mantinely a konstrukce dráhy nedovolují hráčce jejího vzrůstu stát přímo nad míčkem, jak je zvyklá. I přes tento handicap dokázala svůj cit pro přesný úder a dlouhou dobu držela krok i se staršími hráčkami. Při několika zaváháních při dohrávkách, kdy se nemohla postavit k úderu v klasickém postavení, ztratila sice naději na celkové vítězství i v juniorské kategorii, ale tu svoji suverénně ovládla. Osobně jsem s jejím výkonem spokojený, protože vím, jak je těžké přizpůsobit se novým podmínkám nejen typu drah, ale i průběhu turnaje,“ uvedl Josef Vozár, trenér SK Tempo Praha, a na adresu Jana Prokopa dodal: „Tady bych volil jen samé superlativy. To je kluk podle mého gusta. Prokázal obrovský talent. Obdivuhodné bylo, jak dokázal s delší holí zahrát přesný úder jak tempově, tak směrově. Spoustu dvojek dal jedině pro to, že měl právě dlouhou a těžkou hůl. Škoda, že se nechce minigolfu věnovat prioritně.“

Slavnostní vyhlášení

Ještě krátce před odjezdem se Olivia Prokopová zúčastnila v budově Krajského úřadu Středočeského kraje slavnostního vyhlášení ankety „Sportovní talent ČSTV 2006“, kterou pořádalo Středočeské krajské sdružení ČSTV ve spolupráci s Komisí pro sport Rady Středočeského kraje a odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

Prokopová se mezi pětatřiceti nominovanými umístila v nejlepší desítce, která byla určena bez konkrétního pořadí. „Ocenění si nesmírně vážím, protože jak jsem se dozvěděla, jen v našem kraji je pod ČSTV registrováno více než padesát tisíc mladých sportovců do osmnácti let. A být v tomto počtu tak vysoko, je fantastické,“ uvedla po slavnostním aktu Olivi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *