Čtvrtý titul ale v naprosto rozdílných sportech

Ve dnech 16. – 18. června se uskutečnilo World Adventure Golf Masters 2023 na hřišti Adventure Golf ve městě Gumpoldskirchen v Rakousku. Tohoto turnaje se zúčastnila i Olivia Prokopová, která je sice občanka České republiky, ale nastupovala zde pod barvami Spojených států amerických, jelikož hrála jako klubový hráč americké asociace.

„Tohle bylo vůbec moje první World Adventure Golf Masters, kterého jsem se zúčastnila jako hračka. Navíc se na tomto turnaji hraje s gumovými míčky a každý míček má jiné vlastnosti, jinak skáče a je jinak rychlý, takže to byla změna oproti našim turnajům, které hrajeme jen s jedním golfovým míčkem. Naposledy jsem s gumovými míčky hrála v roce 2010, říká na úvod Olivia Prokopová 

Turnaj byl rozdělený do tří dnů. První den se odehrála tři kola, druhý den to samé a poslední byl finálový den, kdy sedmé kolo bylo finálové pro individuální kategorie. Poté do osmého kola postupovalo jen nejlepších osmnáct hráčů.

„První den jsem si vedla skvěle, svojí kategorii žen jsem vedla sice jen o jeden úder, ale pořád to byl začátek turnaje. Druhý den byl podstatně lepší a já svoje vedení navýšila na 8 úderů, což jsem věděla, že bych měla udržet. Nakonec v neděli jsem si svoje vedení ještě pojistila, když jsem ve finálovém kola zahrála výsledek třicet šest úderů a vyhrála jsem o celkem dvanáct úderů, před Elisabeth Gruberovou a třetí Wilmou Harryssonovou.. Nakonec jsem postoupila i do osmého kola, a to jako jediná žena. V celkovém pořadí jsem skončila v celkové kategorii na devátém místě ze sto pěti hráčů. Tento rok měl rekordní účast. Jsem moc šťastná, že jsem dokázala vyhrát a skončit v TOP 10 a také, že jsem si tento titul přidala ke svým dosavadním titulům, jelikož tento mi pořád ve sbírce chyběl. No a snad někdy v budoucnu přidám titul z Putt Putt Nationals, ten mi totiž asi jako jediný chybí,“ směje se Olivia.

„Na závěr bych ještě ráda poděkovala Pasi Aho, že mi udělil možnost na závěrečném vyhlášení slyšet dvě hymny. Jak českou, protože jsem občanka České republiky, tak i americkou, jelikož jsem reprezentovala USPMGA jako klubový hráč. Moc jsem si toho vážila!“ dojímá se Olivia Prokopová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *