Olivia Prokopová ovládla US Masters

Od čtvrtka 7.10. se konal v americkém Myrtle Beach nejprestižnější turnaj v Adventure golfu, US Masters, které už potřetí ovládla rakovnická hráčka Olivia Prokopová.

„Když se Amelie narodila loni v prosinci o tři měsíce dřív a obě jsme bojovali o svůj život, ani ve snu nepomyslela, že bych následující rok mohla vyhrát US Masters, protože to opravdu nebyl lehký rok.  Vše ale dopadlo skvěle. Miluji být máma a Amelie je naše největší vítězství a o to víc jsem na sebe pyšná, že právě tento rok jsem dokázala vyhrát své třetí zelené sako.

 

Nebyl to vůbec jednoduchý turnaj, ale já jsem hrála opravdu skvěle všech dvanáct kol. Po dvou dnech jsem byla na třetím místě se ztrátou dvou úderů na první místo. Po prvním finálovým kole, kdy jsem zahrála třicet úderů jsem vedla o jeden úder. čtyři jamky do konce turnaje jsem prohrávala o jeden úder, ale kolo jsem zakončila třemi esy a díky tomu jsem vyhrála o dva údery. Mé velké díky patří mým rodičům, kteří tu bohužel být nemohli neviděli vyhrát znovu. Další díky patří mému manželovi, bez jeho pomoci bych tento turnaj nevyhrála tento rok, v neposlední řadě bych chtěla poděkovat městskému úřadu a také všem sponzorům, bez kterých bych se turnaje nemohla zúčastnit v této nelehké době,“ řekla Olivia Prokopová.

Na US Masters Olivia ovládla i kategorii žen, ve které startovalo sedm žen, a to s náskokem třiceti pěti úderů na druhou příčku.

Olivia se zúčastnila i turnaje týmu, kde startovalo dohromady třináct týmů a Olivia nastupovala ve dvojici s Joyem Graybealem, kde opět turnaj dovedli do vítězného konce.

„Joey byl moc šťastný, že jsme dokázali vyhrát znovu týmy. Byl šťastný za mě, že jsem vyhrála, protože si to prý zasloužím, hrála jsem prý skvěle. Jsem prý úžasná máma a nejlepší parťák, co může mít. A už se těší příští rok na obhajobu,“ dodala Olivia Prokopová.