Druhá na US Masters.

Od 8. 10. se konal v americké Myrtle Beach již 24. ročník US Masters, na kterém obsadila Olivia Prokopová druhé místo o pouhé dva údery za Rainey Statumem. Po devíti kolech to s Olivií nevypadalo moc dobře, jelikož byla až na 11 – 15. místě, ale na hřišti Aloha zahrála skvělý výsledek a posunula se na páté místo. Předposlední kolo na hřišti Rumble zahrála 32 a v posledním kole 28, což jí nakonec posunulo až na druhé místo.

 

„Bylo to pro mě nejtěžší US Masters v životě. Hrála jsem za dva a bylo to opravdu vyčerpávající. Jsem spokojená po mém návratu po 38 na Rumble, jelikož jsem opravdu neočekávala druhé  místo. Samozřejmě jsem tento rok chtěla vyhrát jako každý rok, ale nečekala jsem, že jako těhotná budu hrát takto dobře. Wade jako trenér mi pomohl jak po herní, tak po mentální stránce. Protože je neskutečná podpora a jsem na něj pyšná. Ještě bych chtěla dodat, že Danny McCaslin vedl nade mnou před posledními dvěma koly o 10 úderů a já ho nakonec porazila o jeden úder. Chtěla bych poděkovat tátovi, celé rodině i mému týmu za podporu. Dále bych chtěla poděkovat za podporu Městskému úřadu Rakovník, Krajskému úřadu Středočeského kraje, JM 20, Elektro Viole, K&L, Ložiska Zubalík a JPL,“ řekla Olivia Prokopová.

 

„Trénovalo se mi Olivii skvěle, užil jsem si to. Spíše jsem jí pomohl po mentální stránce než herně. Naopak jsem jí poradil lepší systém na jamce číslo 17 na Rumble, a to zafungovalo. S výkonem Olivie jsem naprosto spokojen. Bylo to neuvěřitelné a měla neuvěřitelný návrat po třetím kole, kdy zahrála 38 na Rumble, kdy další její kola byla již vynikající. S mojí hrou jsem spokojen, neboť jsem se celé tři dny nemohl hýbat kvůli skřípnutému nervu v krku, takže jsem neočekával, že budu v top 10. Nakonec jsem byl devátý,“ řekl Wade Sahmel.