TOTÁLNÍ ZTRAPNĚNÍ PŘI PREMIÉŘE

Přestože měla u svého jména bydliště North Myrtle Beach, South Carolina, a moderátor ji také tak vyhlásil, česká vlaječka dala jasně najevo, že třiadvacetiletá hráčka Putt-golf clubu JM20 Olivia Prokopová nastoupila jako první občan z České republiky a první Evropanka vůbec do ostrého soutěžního klání MAJOR SERIES OF PUTTING.

„Premiéra to ale nebyla vůbec slavná. Právě naopak. I když měla valná většina padesátičlenného startovního pole za sebou dvě kvalifikační kola, během nichž se rozehrála, nemohu a nebudu se na to vymlouvat. Prostě se u mne jednalo o totální ztrapnění! Skončila jsem po výsledcích 39 a 39 v turnaji Turbo singles 1 na dělené osmačtyřicáté pozici, a to je ohromná ostuda. Horší už to ani být nemůže,“ hodnotí sama sebe Olivia Prokopová.

Ta se sice jako jediná žena postavila devětačtyřiceti zkušeným mužům, ale odvaha se při puttování nehodnotí. „Že jsem odvážná, mi tady bylo řečeno, ale mužům čelím od sedmi let. Prostě mi vůbec nesedí hra na přírodní trávě. Asi to není disciplína úplně mého gusta. Navíc jsem zvyklá hrát s pořádným tréninkem a zmapováním. Tady se hraje na čerstvě navrtané jamky. Breaky jsem četla dobře, ale nedokážu se sžít s rychlostí. V prvním kole mi to jezdilo daleko, ve druhém jsem naopak nedojížděla, jak jsem si nedokázala poradit se „stébly“ trávy, která se točí za sluncem. To se na umělé trávě neděje. Bude to chtít více zkušeností, protože to bylo zoufalství, které mne už nebavilo. Hrála jsem bez hole in one a se šesti boggye, ale i tak to byla škola. No nic, ještě mne čekají čtyři turnaje, tak snad dopadnu lépe.“