Prokopová vstoupila mezi legendy

Úspěšné vystoupení na letošním US PMGA Masters v americké variantě Adventure golfu, které se každoročně koná druhý říjnový víkend v jihokarolínském Myrtle Beach, mají za sebou profesionální hráči rakovnického Putt golf clubu JM20 – dvaadvacetiletá Olivia Prokopová a jedenáctiletý Pavel Mayer.

Prokopová vstoupila mezi legendy

Pro Prokopovou, jež startuje na tomto vrcholném podniku od roku 2002 a mnohokrát dominovala nejen kategorii juniorů, žen a dvojic, ale dvakrát již oblékla trofej nejcennější, zelené sako, jež je určena pro vítěze absolutní kategorie, přinesl letošní ročník hned několik zásadních novinek.

„Prakticky poprvé jsem se sama více než týden starala i o trénink mého nového svěřence Pavla Mayera, který je výrazným talentem našeho sportovního odvětví. Pak jsem také absolvovala jednání ohledně toho, že budu v příštím roce koučem národního týmu USA pro turnaje na evropském kontinentu, kde se hraje dle odlišných pravidel. Jsem tímto moc poctěna a doufám, že budou mé rady zkušenosti americkým hráčům a hráčkám ku prospěchu.  Další obrovské pocty se mi dostalo při závěrečném slavnostním vyhlášení, kde jsem byla jako teprve devátý člen uvedena do Síně slávy USPMGA. Až nepředstavitelně si tohoto ocenění vážím, protože vím, že už víc v našem sportu dosáhnout nelze,“ rekapituluje Olivia Prokopová, která se nesmazatelně zapsala mezi živoucí legendy světového Adventure golfu.

Česká hráčka se nakonec dokázala opět po loňské neuspokojivé šestnácté příčce propracovat do elitní desítky, když právě desátou příčku mezi profesionály bez rozdílu pohlaví zaujala po odehrání dvanácti okruhů. „S tímto umístěním panuje spokojenost. Olivia má za sebou jednu ze svých nejlepších sezón. Vždyť dokázala dominovat letos dvěma ze tří největších turnajů – mistrovství světa a US Open. A být do desítky na US Masters se vždy počítá. Každý z nejlepší patnáctky až dvacítky může být jak první, tak patnáctý nebo dvacátý. Navíc odstup od medailových příček byl letos opět minimální, mezi ženami opětovně nenašla přemožitelku a zaslouženě v této kategorii zvítězila,“ zhodnotil vystoupení své svěřenkyně osobní trenér Marek Špidra.

Druhým z takzvaného Olivia teamu, kdo se na letošním US Masters představil, byl jedenáctiletý Pavel Mayer, který byl na tomto vrcholné podniku absolutním nováčkem. „Nemělo cenu, aby Pavel více než čtrnáct dnů jen trénoval a pak nastoupil jen do soutěže juniorů do dvanácti let. Pro to, když si vybojoval nominaci, nastoupil i v kategorii profesionálů. Nyní již víme, že to bylo rozhodnutí stoprocentně správné. Zahrál výborně a mezi čtyřiaosmdesáti zkušenými borci skončil nakonec jednašedesátý,“ pochválila svého nového spoluhráče a zároveň svěřence Olivia Prokopová.

V devítičlenné kategorii juniorů do dvanácti let pak nenašel Pavel Mayer přemožitele, když nakonec zvítězil o tři rány. „Je to samozřejmě obrovský úspěch, který si Pavel bezesporu zaslouží, avšak toto umístění se nesmí nikterak podceňovat, ale ani nepřeceňovat. Pavel je obrovský talent a dříč, který se ze dne na den dostal do jednoho z nejlepších týmů světa, ale ještě ho čeká velice dlouhá cesta minimálně pěti, šesti let, než z něho bude hotový hráč. Je jen dobře, že se příští rok zúčastní hned tří velkých turnajů, protože se potřebuje takzvaně vyhrát a získat zkušenosti. Perspektivu určitě má. Osobně si více ceníme jeho výsledků v PRO kategorii, kde zahrál nad očekávání dobře,“ uvedli unisono Marek Špidra a Honza Prokop, manažer Putt-golf clubu JM20.

„Jsem moc šťastný, že jsem to celé mohl absolvovat i že jsem mezi juniory zvítězil. Vím ale, že na sobě musím ještě tvrdě pracovat, abych se jednou vyrovnal těm nejlepším hráčům, které jsem zde poznal. Chci poděkovat celému týmu za všechno, co pro mne po celou dobu udělal,“ řekl bezprostředně po skončení US Masters Pavel Mayer.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *