Prokopová odmítá roli spolufavoritky

Hned tři výkonnostní úrovně má každá ze šestatřiceti jamek, na kterých se bude o víkendu konat v pennsylvánském Center Valley letošní US Open v Adventure golfu. Profesionálové a ženy sehrají svůj turnaj na hřištích, která mají shodný par 57. A právě v těchto kategoriích mají své zastoupení i oba rakovnické cluby.

Prokopová odmítá roli spolufavoritky

Taťána Krepsová (GWC Rakovník) se představí v kategorii žen, kam ji doplní nejen dalších deset profesionálních hráček, ale i jedna z největších světových hvězd – jednadvacetiletá Olivia Prokopová (Putt-golf club JM20), jež bude jako dvojnásobná šampionka z let 2011 a 2013 pochopitelně startovat i ve společné kategorii PRO. Na opak v této kategorii nenastoupí Libuše Prokopová, kterou stále trápí zraněné koleno, a nahradí ji další český hráč Milan Sýkora, jenž původně cestoval jako kouč.

Ten se svými svěřenkyněmi absolvoval již osm celodenních tréninkových jednotek. „Bohužel nám vůbec nepřálo počasí, protože celý první týden propršel, ale trénovali jsme samozřejmě i v dešti, protože tak náročná hřiště jsem ještě nikdy neviděl.“ rekapituluje Sýkora.

„Milan má stoprocentní pravdu. Jamky jsou neskutečně dlouhé a členité, čili si musíme i dvakrát co nejpřesněji přihrávat. Výborný výsledek je mezi 41 – 43. Výjimkou ale není zahrání výsledku 48. Sice jsem včera na jednom ze hřišť překonala stávající rekord, když jsem zahrála 38, ale to byla jen výjimka potvrzující pravidlo a spíš mi to tam jen takzvaně napadalo. Turnaj bude o něčem jiném a hlavně náš sport není o jakýchkoliv rekordech, ale o vyrovnanosti. A tu tady udržet bude velice náročné. Proto stále odmítám hovořit o sebemenších ambicích a nenechávám se pasovat do role jednoho ze spolufavoritů,“ uvedla Olivia Prokopová, která prakticky každý den poskytuje rozhovory pro místní tisk i televizní stanice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *