Dvě stříbra z US Open putují do Rakovníka

Po více než týdenní přípravě nastoupila na osmnáct adventure-golfových jamek v severokarolínském Hendersonville společná výprava rakovnických golfistek, kterou tvořily Libuše Prokopová (Putt-golf club JM20) a Taťána Krepsová (GWC Rakovník) a které se chtěly pokusit alespoň o jedno umístění na stupních vítězů v kategorii profesionálních hráček na US Open 2015.

Dvě stříbra z US Open putují do Rakovníka

Libuše Prokopová a Taťána Krepsová s vítěznou Paulou Gay

Po dvou odehraných dnech, které čítaly šest základních a dvě finálová kola, si mohla rakovnická výprava mnou ruce. „Přestože se už v pátek rýsovalo, že bez medaile zřejmě neodjedeme, byl konečný výsledek nad všechna očekávání,“ zářil štěstím kouč Milan Sýkora.

Po prvních třech dopoledních okruzích se totiž obě jeho svěřenkyně držely vedoucí Američanky a současné tamní ženské jedničky Pauly Gay s minimálním odstupem jako klíšťata, naopak na další hráčky v pořadí si vytvářely mírný náskok.

Tři páteční odpolední kola přinesla sice v podání vedoucí hráčky navýšení jejího náskoku na deset ran před Krepsovou, respektive na čtrnáct ran před Prokopovou, ale odstup na čtvrtou a další hráčky byl již více než dvacetiúderový.

„To nám dodalo do soboty značný klid. Nehodlali jsme se již honit za vynikající Paulou, ale naopak jsme chtěli, aby holky hrály bez nervů. Na tom, která z nich bude stříbrná a která bronzová nám vůbec, ale vůbec nezáleželo, protože jsme byli jeden tým a obě se zde tak prezentovaly, což bylo až obdivuhodné,“ rekapituluje manažer Jan Prokop.

Ani on však netušil, jaké vyvrcholení pro něho, jenž v adventure golfu zažil prakticky do té doby vše, bude letošní US Open mít.

V prvním sobotním finálovém kole totiž Prokopová nejen smazala ztrátu na svoji kolegyni, ale dokonce šla ránu před ní. V posledním okruhu pak bylo pořadí jak na houpačce. „Chvíli byla o ránu lepší Líba, chvíli Táňa. Tak to pokračovalo až do předpolední jamky, kde ještě vedla Táňa,“ přibližuje kouč Sýkora a pokračuje. „Na sedmnáctce ale dala Líba eso, čímž se výkon vyrovnal. Když pak Líba zahrála na velmi dlouhé a těžké osmnáctce dvojku, doslova jsme se všichni modlili, aby dvě rány zahrála i Táňa, protože by to znamenalo jejich remízu na stříbrné příčce.“

Ta se nakonec stala skutečností a bylo téměř jisté, že obě rakovnické hráčky odmítnou následný rozstřel. „Ani vteřinu jsme neváhaly a ihned jsme pořadatele upozornily, že rozstřel nepřichází v úvahu, což nám pravidla umožňují. Jsme neskutečně šťastné, že máme obě stříbro, protože to pro nás znamená dosavadní největší úspěch v kariéře. Teď bychom ještě někdy v budoucnu chtěly splnit Honzův sen a být obě na stupních vítězů společně s Olivií, která je o několik úrovní výše,“ uvedly Taťána Krepsová a Libuše Prokopová.

Výsledky po finálovém kole US Open 2015. 1. Paula Gay 327. 2. Libuše Prokopová & Taťána Krepsová 339. 4. Barbara Mingo 369. 5. Carol Allesi 382. 6. Jenie Nehbras 404. 7. Christine Reilley 433…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *